ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 έξυπνοι και «ύπουλοι» τρόποι να τρως περισσότερα λαχανικά. Θα είναι κρυμμένα και ούτε που θα τα βλέπεις

Unsplash

Όσο μεγαλώνουμε, τόσο περισσότερο συμπαθούμε τα λαχανικά και αναγνωρίζουμε την τεράστια σημασία τους στη ζωή τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ξαφνικά πάθαμε λατρεία και ανυπομονούμε για τη στιγμή που θα φάμε μπρόκολο στον ατμό.

Αλλά και να σου αρέσουν τα λαχανικά, δεν σημαίνει ότι τρως καθημερινά 2-3 φλιτζάνια, που είναι και η συνιστώμενη ποσότητα. Κάπου εδώ έρχομαι εγώ για να σου πω ότι δεν χρειάζεται να αυτομαστιγωθείς, σε περίπτωση που χτες έφαγες μόνο λίγο μαρούλι με το γεύμα σου. Μπορείς όμως να ξεκινήσεις να τρως περισσότερα λαχανικά και να το κάνεις με τρόπους που δεν θα σου φαίνονται healthy με την κλασική έννοια.

Υπάρχουν τουλάχιστον 5 τρόποι με τους οποίους μπορείς να αυξήσεις την ποσότητα και να το κάνεις με τέτοιο τρόπο που σχεδόν δεν θα καταλάβεις ότι έχεις προσθέσει λαχανικά στο πιάτο που έχεις μπροστά σου. Περιττό να σου πω ότι είναι και εξαιρετικά tricks για τα παιδιά που αρνούνται να φάνε λαχανικά.

Μέσα στη σάλτσα για τη μακαρονάδα

Μπορεί να έχεις πάρει μία έτοιμη κόκκινη σάλτσα, επειδή βαριέσαι να φτιάχνεις τη δική σου. Πριν τη ρίξεις στην κατσαρόλα, ρίξε στο blender πιπεριές ή ψιλόκοψε μελιτζάνες, kale, κολοκυθάκι ή ό,τι σου αρέσει και ρίξτα μέσα. Δεν θα αλλάξει η γεύση, αλλά θα πάρεις όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι.

Μετάτρεψε τα αποφάγια σε dressing

Ξαναπαίρνουμε το blender και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά που ξέμειναν από το τελευταίο μας γεύμα. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεις το food waste και δημιουργείς μία παχύρρευστη σάλτσα για τη σαλάτα, το κοτόπουλο ή το ψάρι σου.

Μία ζεστή σουπίτσα

Είμαστε στη σωστή εποχή για θρεπτικές σούπες που ζεσταίνουν το μέσα μας και είναι και νόστιμες. Αν δεν έχεις δοκιμάσει βελουτέ σούπα με γλυκοπατάτα ή σελινόριζα ή πατάτα, δεν ξέρεις τι χάνεις. Φτιάχνονται από λαχανικά και θα τις λατρέψει όλη η οικογένεια.

Λαχανικά στο πρωινό με βρώμη

Έχεις δοκιμάσει τόσες παραλλαγές μέσα στην καραντίνα. Με λαχανικά δοκίμασες; Υπάρχει και η αλμυρή εκδοχή με ψιλοκομμένο κολοκυθάκι ή κολοκύθα, μπορείς να βάλεις το λατρεμένο αβοκάντο με σωταρισμένα λαχανικά αλλά και με αυγό. Πεντανόστιμο.

Γλυκό με λαχανικά

Αν το ψάξεις, θα βρεις αμέτρητες γλυκές συνταγές που έχουν ως βάση τη γλυκοπατάτα ή το παντζάρι. Η κολοκύθα είναι το βασικό υλικό της κολοκυθόπιτας που έφτιαχνε η γιαγιά σου, ενώ μπορείς να κάνεις διάφορες δοκιμές μέχρι να καταλήξεις σε αυτό που σου αρέσει. Καραντίνα έχουμε εξάλλου, χρόνος υπάρχει.