5 λόγοι για να πεις «ναι» στη γυμναστική με βάρη
- 14 ΑΠΡ 2024
Αν δεν είσαι σίγουρη για το πόσο ωφέλιμη μπορεί να είναι για τη fitness ρουτίνα σου, η γυμναστική με βάρη παρακάτω σού δίνουμε 5 καλούς λόγους για τους οποίους αξίζει να τα ροσθέσεις στις προπονήσεις σου.
Η γυμναστική με βάρη βοηθά στη διαχείριση βάρους
Όσο περισσότερους μυς έχει το σώμα σου, τόσο περισσότερες θερμίδες καις, είτε ασκείσαι, είτε όχι. Το ενεργειακό κόστος μιας μεγαλύτερης μυϊκής μάζας, είναι μεγαλύτερο από οποιονδήποτε άλλο σωματικό ιστό. Οπότε αν δυναμώσεις, θα αυξήσεις τις θερμίδες που καις κάθε μέρα. Ένα επιπλέον κιλό μυών, ισοδυναμεί με την καύση επιπλέον 50 θερμίδων την ημέρα. Έτσι η γυμναστική με βάρη θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το βάρος σου.
Διατηρεί τη σωματική σου δύναμη
Ό,τι κάνουμε απαιτεί ολόπλευρη σωματική δύναμη. Ακολουθώντας μια προπόνηση με βάρη, μπορείς να διατηρήσεις την ικανότητά σου να εκτελείς καθημερινές εργασίες χωρίς δυσκολία.
Μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού
Μια προπόνηση με αντίσταση, εστιάζει στη βελτίωση της μυϊκής δύναμης. Ωστόσο, όχι μόνο βελτιώνεται η δύναμη των μυών, αλλά και η δύναμη των συνδετικών ιστών όπως οι τένοντες. Οι τραυματισμοί των τενόντων στον αθλητισμό και τις συνηθισμένες δραστηριότητες είναι πολύ συνηθισμένοι. Η τακτική προπόνηση με βάρη θα μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης αυτών των τραυματισμών.
Προλαμβάνει την οστεοπόρωση
Η οστεοπόρωση, επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Το 50% των γυναικών και το 20% των ανδρών, υποφέρουν από κάταγμα από οστεοπόρωση μετά την ηλικία των 50 ετών. Η λύση είναι να δυναμώσετε ολόκληρο τον σκελετό μέσω της προπόνησης με αντίσταση. Η γυμναστική με βάρη κάνει τον σκελετό να γίνει πυκνότερος και πιο δυνατός. Κάτι που θα βοηθήσει στην εξουδετέρωση των επιπτώσεων της οστεοπόρωσης.
Η γυμναστική με βάρη βελτιώνει την καρδιαγγειακή λειτουργία
Μια προπόνηση με αλτήρες ή μηχανήματα στατικού βάρους, έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία και τη φυσική κατάσταση. Παρόλο που μια προπόνηση με αντίσταση είναι συνήθως λιγότερο δυναμική σε σύγκριση με αερόβιες δραστηριότητες όπως το τζόκινγκ, η ζήτηση οξυγόνου από τους μύες που εργάζονται, εξακολουθεί να βοηθά στη ρύθμιση του καρδιαγγειακού συστήματος.