5 Συνταγές για νόστιμο και υγιεινό βραδινό σε 15 λεπτά
- 19 ΙΟΥΝ 2016
Είναι λογικό και μην ντρέπεσαι να το παραδεχτείς. Σπάνια δίνεις την προσοχή που πρέπει στο βραδινό σου γεύμα, όταν γυρνάς εξουθενωμένη στο σπίτι. Συνήθως, δε, καταλήγεις στην "εύκολη" πλην κοστοβόρα και ανθυγιεινή λύση του delivery.
Για σένα που ψάχνεις τρόπο να κάνεις το βραδινό σου παιχνιδάκι, διατηρώντας τη γεύση του delivery αλλά με υγιεινά συστατικά, χωρίς να περάσεις μία ώρα μπροστά από την κουζίνα, σου έχουμε τη λύση.
Δες αυτές τις 5 εύκολες συνταγές για νόστιμο και υγιεινό βραδινό, τις οποίες μπορείς να απολαύσεις μέσα σε 15 λεπτά maximum.
1) Κοτόπουλο με noodles από κολοκύθι
Σοτάρεις το κοτόπουλο στο τηγάνι και αφού πάρει λίγο χρώμα, προσθέτεις μια σκελίδα σκόρδο με ελαιόλαδο και λίγο ξίδι. Στη συνέχεια, προσθέτεις τα noodles κολοκυθιού, να ζεσταθούν και να μαλακώσουν λιγάκι. Το πιο σημαντικό σε αυτή τη συνταγή, είναι ότι χρειάζεσαι μόνο ένα σκεύος στο μαγείρεμα, πράγμα που σημαίνει ότι γλιτώνεις πολύ χρόνο και από το πλύσιμο.
2) Καραμελωμένο κοτόπουλο με μαύρο πιπέρι
Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύεις 60 γραμμάρια ζάχαρη καρύδας (ή μέλι, αν προτιμάς), 4 κουταλιές της σούπας σως του ψαρά, 3 κουταλιές της σούπας ξίδι ρυζιού, 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη, 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο ginger, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύεις έως ότου η ζάχαρη ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις το κρεμμύδι και σοτάρεις μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 4-5 λεπτά. Προσθέτεις δύο φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μερίδες, μαζί με τη σως του ψαρά. Άσε το να βράσει σε δυνατή φωτιά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί εσωτερικά και η σως γίνει παχύρευστη ώσπου καραμελοποιηθεί εντελώς.
Για το τέλος, μπορείς να το γαρνίρεις με λίγο κόλιανδρο και σερβίρεις.
3) Ασιατική σαλάτα με ψιλοκομμένο λάχανο (χωρίς γλουτένη)
Γι’ αυτή την πεντανόστιμη, πολύ υγιεινή και πανεύκολη σαλάτα, χρειάζεσαι λίγα και πολύ δροεσερά υλικά. Ξεκίνα κόβωντας σε χοντρά κομμάτια ένα λάχανο. Το τοποθετείς σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτεις το χυμό από μισό λεμόνι και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακάτεψε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι τα υγρά να απορροφηθούν πλήρως από το λάχανο. Πρόσθεσε ψιλοκομμένο καρότο, αμύγδαλα ψιλοκομμένα επίσης, ένα πορτοκάλι σε κομματάκια και ένα κρεμμύδι τεμαχισμένο.
Για το dressing, ανακάτεψε 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 κουταλιά συσαμέλαιο, 2 κουταλιές ρυζόξιδο, 1 κουταλάκι μέλι 1,5 κουταλάκι ginger ψιλοκομμένο.
4) Sexy spring rolls (χωρίς γλουτένη)
Τα συγκεκριμένα spring rolls είναι σέξι γιατί προσαρμόζονται σε κάθε εποχή, αφού το μόνο που θα χρειαστείς είναι ό,τι λαχανικό περισσεύει στο ψυγείο σου. Αυτά θα είναι και η γέμισή σου.
5) Σολωμός με σπαράγγια
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 204 βαθμούς. Σ ένα μικρό μπωλ, ανακατεύεις ό,τι αρωματικά βόταν σου αρέσουν, μαζί με αλάτι και πιπέρι και το αφήνεις στην άκρη προς το παρόν.
Τοποθετείς τα σπαράγγια σου στα τοιχώματα του ταψιού και τα περιχύνεις με ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και ξύσμα μισού λεμονιού. Στο κέντρο του ταψιού, βάζεις το φιλέτο του σολωμού. Στίβεις πάνω του ένα λεμόνι και στη συνέχεια αλείφεις το ψάρι με το μείγμα βοτάνων. Τελειώνεις με το άλλο μισό ξύσμα λεμονιού και μερικές φέτες από λεμόνι πάνω στο φιλέτο.
Το ψήνεις στους 204 βαθμούς για 10-12 λεπτά, μέχρι το ψάρι να ψηθεί εσωτερικά.