ΣΧΕΣΕΙΣ

7 λόγοι για τους οποίους ερωτεύεσαι τους λάθος ανθρώπους

Unsplash

Πολλοί άνθρωποι, έχουν την ψευδή πεποίθηση ότι έχουν ένα μοναδικό ταλέντο να προσελκύουν τα λάθος άτομα. Ο γνωστός «μ@λ@κομαγνήτης», λειτουργεί σαν μια αόρατη, ισχυρή δύναμη που τους κρατά μακριά από τις ερωτικές σχέσεις, που πραγματικά επιθυμούν να αποκτήσουν. Το πρόβλημα με αυτή την πεποίθηση είναι ότι σε αφήνει να αισθάνεσαι ανήμπορη να κάνεις οτιδήποτε, προκειμένου να αλλάξεις τα πράγματα.

Ένα άλλο ζήτημα με αυτή τη θεωρία, είναι ότι δεν περιγράφει με ακρίβεια γιατί βρίσκεσαι κολλημένη στο μοτίβο να ερωτεύεσαι «λάθος» ανθρώπους που δεν θα σε κάνουν ποτέ ευτυχισμένη. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι αρκετά διαφορετική. Είναι το υποσυνείδητό σου, που αναδεικνύει ένα συγκεκριμένο είδος συντρόφου, ως ιδανικό. Ένα μέρος του εαυτού σου, αναγνωρίζει ορισμένα χαρακτηριστικά και ξαφνικά, συγκεκριμένα άτομα ξεχωρίζουν από το πλήθος.

Γιατί είναι σημαντικό να κάνουμε αυτή τη διάκριση; Επειδή σου δίνει τη δύναμη να αλλάξεις το μοτίβο που σε εμποδίζει να έχεις τη μακροχρόνια σχέση που επιθυμείς και αξίζεις.

7 λόγοι για τους οποίους ερωτεύεσαι τους «λάθος» ανθρώπους

7 λόγοι για τους οποίους ερωτεύεσαι τους «λάθος» ανθρώπους

1. Δεν πιστεύεις ότι αξίζεις την αγάπη

Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια που δεν σε εκτιμά ή δεν σε σέβεται, είναι αρκετά εύκολο να πιστέψεις ότι δεν είσαι «αρκετά καλή». Η χαμηλή αυτοεκτίμηση φέρνει μαζί της την προσδοκία ότι ένας σύντροφος ζωής θα καλύψει το κενό. Τελικά, αυτή η πεποίθηση, θα οδηγήσει σε σχέσεις χωρίς υγιή όρια και κοντά σε τοξικούς και χειριστικούς ανθρώπους. Όταν δεν νιώθεις άξια αγάπης, θα ανέχεσαι τη δυναμική της ανθυγιεινής σχέσης και θα δικαιολογείς την κακή συμπεριφορά. Εξάλλου, δεν νιώθεις ότι αξίζεις καλύτερα.

2. Κάνεις υποθέσεις βασισμένες σε ένα συναίσθημα

Είσαι τόσο επικεντρωμένη σε μια έντονη έλξη με έναν σύντροφο, που αγνοείς όλες τις εμφανείς, κόκκινες σημαίες. Μέρος σου πιστεύει ότι χωρίς πάθος από την αρχή, η σχέση δεν θα σε ικανοποιήσει. Αυτή η προσκόλληση στο πώς υποτίθεται ότι είσαι ερωτευμένη, σε κάνει να μπαίνεις σε σχέσεις πολύ γρήγορα και να δίνεις σε έναν άγνωστο το πλεονέκτημα της αμφιβολίας.

3. Έχεις ένα μοτίβο θυσίας για την αγάπη

Μπαίνοντας σε μια σχέση, έχεις την τάση να εγκαταλείπεις τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου. Όποιες κι αν είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε αυτή η πεποίθηση, έμαθες ότι η αγάπη και η αποδοχή πρέπει να κερδίζονται, εγκαταλείποντας κάτι που εκτιμάς και φροντίζοντας τους άλλους. Με αυτή την άποψη για την αγάπη, πιθανόν να ερωτεύεσαι «λάθος» ανθρώπους, που περιμένουν από εσένα να ενδίδεις πάντα στα θέλω και τις ανάγκες τους.

4. Έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση, σε κάνει να ανέχεσαι τους ανθρώπους που δεν σε αντιμετωπίζουν με σεβασμό, επειδή ταιριάζει με το πώς νιώθεις για τον εαυτό σου. Δεν πιστεύεις ότι αξίζεις κάτι καλύτερο και βρίσκεσαι να συμβιβάζεσαι με οποιονδήποτε δείξει ενδιαφέρον. Συχνά, ζητάς συγγνώμη για τη συμπεριφορά σου, ακόμα κι αν δεν έχεις κάνει τίποτα κακό. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση θα σε κρατήσει κολλημένη σε ένα μοτίβο ανεκπλήρωτων σχέσεων. Επίσης θα σε δυσκολέψει να αναγνωρίσεις έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι πρόθυμος να κάνει ό,τι χρειάζεται για να σε κάνει ευτυχισμένη.

 

5. Αποφεύγεις τις συγκρούσεις

Όταν αποφεύγεις τις συγκρούσεις και δεν μιλάς για τα πράγματα που σε ενοχλούν, μπορείς να καταλήξεις σε μια σχέση όπου ο σύντροφος σου, θεωρεί δεδομένη την ευτυχία σου. Όταν τελικά ζητήσεις να αλλάξουν τα πράγματα, θα αντισταθεί γιατί είναι ευχαριστημένος όπως έχουν τα πράγματα. Η αποφυγή της σύγκρουσης δεν εξαφανίζει τα προβλήματα. Οι συγκρούσεις είναι φυσικό κομμάτι του να είσαι άνθρωπος που ζει με άλλους ανθρώπους.

6. Έχεις χάσει την αίσθηση του εαυτού σου

Εάν όλη σου η κοινωνική ζωή περιστρέφεται γύρω από αυτή του συντρόφου σου, ίσως είσαι επιρρεπής στο να χάνεις τον εαυτό σου στις σχέσεις σου. Αυτή η στρατηγική, προέρχεται από έναν συνδυασμό του να φοβάσαι να μείνεις μόνη και να μην έχεις ισχυρή αίσθηση του εαυτού σου. Ωστόσο, δεν μπορείς να είσαι ποτέ ευτυχισμένη, αν δεν ξέρεις ποια είσαι και τι πραγματικά επιθυμείς. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να καλύψει ένα κενό που υπάρχει μέσα σου. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνεις εσύ για τον εαυτό σου.

7. Βλέπεις μια σχέση σαν ένα project

Αν ερωτεύεσαι ανθρώπους όχι για αυτό που είναι, αλλά για αυτό που πιστεύεις ότι μπορεί να γίνουν, πιθανότατα αναζητάς να βρεις την αυτοεκτίμησή σου μέσα από αυτό το project.  Όταν έχεις αυτήν την πεποίθηση, τότε είναι δύσκολο να βρεις κάποιον που μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη, γιατί ποτέ δεν θα ανταποκριθεί στο όραμα αυτού που βλέπεις για εκείνον. Θα βρεθείς επίσης σε σχέσεις, όπου συνέχεια θα λύνεις εσύ προβλήματα. Αργά ή γρήγορα θα καταλήξεις να νιώθεις ο μόνος ενήλικας στη σχέση και όχι ως μέρος μιας ομάδας που συνεργάζεται.

Exit mobile version