ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

7 μεγάλα λάθη που κάνεις στην αποτρίχωση

Pexels

Είναι ομολογουμένως εύκολο να μην πολυσκέφτεσαι την αποτρίχωση, ειδικά αν το κάνεις εδώ και χρόνια. Αλλά εδώ είναι το θέμα: Ανεξάρτητα από την προτιμώμενη μέθοδο αποτρίχωσης, μπορεί να κάνεις μερικά λάθη χωρίς καν να το καταλαβαίνεις.

Παρακάτω λοιπόν εξετάζουμε 7 από τα πιο κοινά λάθη αποτρίχωσης, που απειλούν τόσο την αποτελεσματικότητά της, όσο και την υγεία της επιδερμίδας σου.

Τα λάθη που κάνεις στο ξύρισμα

α 7 πιο κοινά λάθη που κάνεις στην αποτρίχωση

Έχει συμβεί σε όλες: Εκείνες τις φορές στο ντους που περνάς γρήγορα με ένα ξυράφι μερικές αδέσποτες τρίχες στα πόδια ή κάτω από τα χέρια σου, χωρίς κρέμα ξυρίσματος. Αλλά το να ξοδέψεις αυτά τα λίγα επιπλέον δευτερόλεπτα, είναι απαραίτητο για την πρόληψη του ερεθισμού και των εγκαυμάτων από ξυράφι. Το ίδιο ισχύει και για τις φορές που απλά βρέχεις τις περιοχές που θέλεις να ξυρίσεις. Στην πραγματικότητα, το στεγνό ξύρισμα, είναι ο κύριος ένοχος για κοκκινίλες και κοψίματα. Η λίπανση που δημιουργούν αυτά τα προϊόντα στην επιδερμίδα, βοηθά το ξυράφι να γλιστράει. Προτίμησε επιλογές που περιέχουν στα συστατικά τους βούτυρο καριτέ και βιταμίνη Ε.

Ένα άλλο αρκετά συνηθισμένο λάθος που έχει να κάνει με το ξύρισμα; Απάντησε γρήγορα στο εξής: Πότε ήταν η τελευταία φορά που άλλαξες το ξυραφάκι σου; Ναι, το ξέρουμε, κι εμείς. Αλλά όσο πιο παλιό είναι το ξυράφι, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα για ερεθισμούς και κοψίματα. Καθώς η λεπίδα γίνεται λιγότερο κοφτερή, πρέπει να πιέσεις περισσότερο το δέρμα σου για να αφαιρέσεις τις τρίχες. Ένα καλό σημάδι ότι ήρθε η ώρα για ένα νέο ξυράφι: Νιώθεις τη λεπίδα να μην κινείται ομαλά στο δέρμα σου. Ακόμη κι αν χρησιμοποιείς κρέμα ξυρίσματος.

Τα λάθη που κάνεις στην αποτρίχωση με κερί

Εάν έχεις να κάνει με τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα, είναι πιθανώς επειδή δεν κάνεις απολέπιση. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μπορούν να συσσωρευτούν γύρω από τον θύλακα της τρίχας, καθιστώντας το πιο δύσκολο να μεγαλώσει κανονικά. Και ναι, αυτό τις κάνει να γυρίζουν προς τα μέσα. Αν λοιπόν για εσένα αποτρίχωση σημαίνει κερί, οι ειδικοί προτείνουν να κάνεις απολέπιση μια μέρα πριν.

Επίσης, είτε εμπιστεύεσαι έναν επαγγελματία, είτε ακολουθείς τον DIY δρόμο, η αποτρίχωση με κερί θα είναι πιο αποτελεσματική, όταν οι τρίχες έχουν το σωστό μήκος. Οποιοδήποτε μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα θα κάνει την όλη διαδικασία λιγότερο αποτελεσματική και σίγουρα πολύ πιο επώδυνη.

Τέλος, αν και η αποτρίχωση με κερί είναι αποτελεσματική, μπορεί επίσης να είναι ιδιαίτερα σκληρή με την επιδερμίδα σου, ειδικά αν δεν τη φροντίζεις σωστά. Μπορεί να είναι δελεαστικό να αγγίξεις το λείο δέρμα σου αμέσως μετά την αποτρίχωση, όμως με αυτόν τον τρόπο, είναι πολύ πιθανό να μεταφέρεις βακτήρια στην αποτριχωμένη επιδερμίδα σου. Ομοίως, φρόντισε να παραλείψεις τη γυμναστική, τα υπερβολικά ζεστά ντους και την έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον 24 ώρες.

Το λάθος που κάνεις στην αποτρίχωση με λέιζερ

Η αποτρίχωση με κερί ή με τσιμπιδάκι πριν από μια θεραπεία αποτρίχωσης με λέιζερ είναι a big no-no. Ο στόχος του λέιζερ είναι η ρίζα ή ο βολβός της τρίχας. Εάν με κάποιο τρόπο αυτά αφαιρεθούν, τότε αποτρίχωση με λέιζερ τελικά δεν θα είναι αποτελεσματική. Τούτου λεχθέντος, μπορείς να ξυριστείς την προηγούμενη μέρα, καθώς με το ξύρισμα απλώς αφαιρείς τις τρίχες που βρίσκονται στην επιφάνεια και αφήνεις τη ρίζα ανέγγιχτη.

Το λάθος που κάνεις με τις κρέμες αποτρίχωσης

Οι κρέμες αποτρίχωσης δρουν διαλύοντας τις τρίχες ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Χρησιμοποιούν χημικές ουσίες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να ερεθίσουν το δέρμα σου. Ιδιαίτερα εάν τις χρησιμοποιείς σε ευαίσθητες περιοχές όπως το πρόσωπο και η γραμμή του μπικίνι. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις; Εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα της αποτριχωτικής κρέμας σε ένα συγκεκριμένο σημείο της επιδερμίδας σου, πριν την εφαρμόσεις σε μεγαλύτερη περιοχή. Το εσωτερικό του βραχίονα ή το πίσω μέρος του λαιμού, είναι δύο καλές περιοχές για να ελέγξεις πώς αντιδρά η επιδερμίδα σου. 

Exit mobile version