ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

7 τρόποι που αλλάζει ο κόλπος σου όσο μεγαλώνεις

Από την στιγμή που γεννιόμαστε μέχρι τη στιγμή που θα πούμε bye bye σε αυτό τον μάταιο κόσμο αλλάζουμε καθημερινά. Μερικές αλλαγές είναι πολύ πιο εμφανής από κάποιες άλλες, οι άσπρες τρίχες και οι ρυτίδες π.χ ωστόσο γερνάμε και ''από μέσα''.

Ένα από τα μέρη του σώματός μας που αλλάζει αρκετά κατά τη διάρκεια της ζωής μας είναι και ο κόλπος μας, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι αφενός γιατί είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό και αφετέρου γιατί μετά από αυτό το post θα είσαι προετοιμασμένη για ό,τι έρθει. Φυσικά αυτές οι αλλαγές δεν παρατηρούνται σε ΟΛΕΣ τις γυναίκες, καθώς είμαστε όλες διαφορετικές και το κάθε σώμα αντιδράει με το δικό του τρόπο.

1. Όταν ξεκινάς τα αντισυλληπτικά ενδέχεται να διαταραχθεί η φυσική υγρασία του κόλπου σου

Ο κόλπος σου έχει μαγικές ιδιότητες και μια από αυτές είναι ο αυτοκαθαρισμός. Μάλιστα. Όταν ερεθίζεσαι αυτό που συμβαίνει σε αυτόν είναι ότι υγραίνεται περισσότερο από το κανονικό ώστε να γίνει πιο εύκολα το σεξ και να το απολαύσεις όπως του αξίζει. Τα αντισυλληπτικά χάπια όμως, όσο καλό και να σου κάνουν, διαταράσσουν αυτή την διαδικασία γιατί αποτρέπουν την ωορρηξία άρα αλλάζουν και τις ορμονικές εκκρίσεις που γίνονται στο σώμα σου.

2. Η αποτρίχωση μετά από καιρό μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση της ηβικής περιοχής

Όποια μέθοδο αποτρίχωσης και να ακουλουθείς ενδέχεται κάποια στιγμή να επηρεάσει το χρώμα της ηβικής περιοχής, την πυκνότητα του τριχωτού και την υγεία της επιδερμίδας της ευαίσθητης αυτής περιοχής. Για να ελαττώσεις όσο μπορείς τις ενοχλητικές τρίχες που γυρνάνε φρόντισε να κάνεις απολέπιση πριν την αποτρίχωση και να ενυδατώνεις σωστά την περιοχή. Πάντως να είσαι προετοιμασμένη πως αργά ή γρήγορα θα δεις αλλαγή στην εμφάνιση εκεί κάτω, ό,τι και να κάνεις- εκτός αν αποφασίσεις να σταματήσεις την αποτρίχωση.

3. Η εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει κιρσούς στον κόλπο σου

Αυτό συμβαίνει συνήθως γιατί αυξάνεται αρκετά η κυκλοφορία του αίματος σε αυτή την περιοχή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (γενικότερα χάρμα περνάμε εκείνη την περίοδο) και τις περισσότερες φορές φεύγουν μετά από λίγο καιρό. Συνήθως δεν πονάνε αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που σε κάνουν να νιώθεις άβολα και για αυτό υπάρχουν ειδικά εσώρουχα που πιέζουν την περιοχή (όπως οι αντίστοιχες ελαστικές κάλτσες που φοράνε όσοι έχουν κιρσούς στα πόδια) και βοηθάνε την κατάσταση.

4. Στην πραγματικότητα η εγκυμοσύνη μπορεί να αλλάξει ΤΕΛΕΙΩΣ την κατάσταση του κόλπου σου και της όλης περιοχής

Αν γεννήσεις με φυσικό τρόπο καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται να γλιτώσεις από τις αλλαγές που θα γίνουν στον κόλπο και το αιδοίο σου. Ακόμα και πριν γεννήσεις η προγεστερόνη και η ρελαξίνη (ναι είναι πραγματικό όνομα, δεν το φαντάστηκα!) χαλαρώνουν τον κόλπο σου, όπως και τους συνδέσμους και τις αρθρώσεις που στηρίζουν την μήτρα και την ουροδόχο κύστη. Ακούγεται τρομακτικό αλλά μετά την γέννα όλα επανέρχονται (περίπου) στην αρχική τους κατάσταση.

5. Όσο πλησιάζεις στην εμμηνόπαυση αλλάζει το τριχωτό της ηβικής περιοχής

Γιατί η εμμηνόπαυση δεν είναι αρκετά τρομακτική φάση για μια γυναίκα πρέπει να έχει και τόσο έντονες εξωτερικές αλλαγές. ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ. Οι τρίχες μειώνονται και αραιώνουν, κάτι που βέβαια μπορεί να είναι και καλό γιατί επιτέλους σταματάει να σε απασχολεί η αποτρίχωση.

6. Τα χείλη του αιδοίου βέβαια δεν γλιτώνουν την αλλαγή όταν πλησιάζει η εμμηνόπαυση

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης τα χείλη του αιδοίου μικραίνουν (wtf) και γίνονται πιο χλωμά θα έλεγε κανείς ότι συρρικνώνονται. Αυτό συμβαίνει γιατί μειώνεται η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.

7. Η εμμηνόπαυση μειώνει την υγρασία του κόλπου σου

Αυτή η αλλαγή είναι από τις πρώτες που συμβαίνουν κατά την εμμηνόπαυση και επηρεάζει δυστυχώς το πως απολαμβάνεις το σεξ γιατί δεν έχεις πλέον την δυνατότητα να υγρανθείς όταν ερεθίζεσαι. Sad but true. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί τρόποι να βοηθήσεις τον κόλπο σου να διατηρήσει μια φυσιολογική υγρασία όπως θεραπεία με χάπια ή χρήση λιπαντικού.