ΖΕΥΓΑΡΙΑ

8 αλλαγές που συμβαίνουν στη σχέση σου και ανησυχείς αλλά είναι πολύ υγιείς

Δεν μιλάμε πια, δεν μιλάμε, φτάνει μια ματιά και γυρνάμε πρόσωπο αλλού και πλάτη τραγουδούσε ο Πασχάλης Τερζής και κλαίγανε και τα πλακάκια γιατί κακά τα ψέματα, είναι φοβερά ψυχοφθόρο να είσαι σε μια σχέση που φτάνει πια στο τέλος της. Αλλά μήπως τα καμπανάκια που νομίζεις ότι ακούς δεν είναι ανησυχητικά;

Οι σχέσεις αλλάζουν, εξελίσσονται, γίνονται καλύτερες και μέσα από αυτές γινόμαστε και εμείς καλύτερες εκδοχές του εαυτού μας- τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος των περισσότερων, για αυτό και δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι όταν παρατηρείς ορισμένες αλλαγές. Όπως ότι:

1. Δεν στέλνετε ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ μηνύματα

Τον πρώτο καιρό της σχέσης το κινητό ήταν προέκταση του χεριού σου γιατί μιλούσες ΣΥΝΕΧΕΙΑ μαζί του. Σχολιάζατε στα posts σας στο fb, στέλνατε memes και τραγούδια, λέγατε 15 φορές καληνύχτα πριν κοιμηθείτε και στέλνατε καλημέρα με το που ανοίγατε το μάτι. Τώρα μιλάτε λιγότερο- στέλνετε τα emojis και τα gifs σας βέβαια αλλά τα κυρίως μηνύματα αφορούν φαγητό/ ποτό, γκρίνια για δουλειά και την εκνευριστική συνάδελφο και τη λίστα του σούπερ μάρκετ. Αυτή η αλλαγή μπορεί να μοιάζει κακή αλλά δεν είναι, ίσα ίσα δείχνει πως έχετε εξελιχθεί σαν ζευγάρι και πλέον επικοινωνείτε σε άλλο επίπεδο. Επίσης πόσα MB να χαλάσει κανείς πια;

2. Περνάτε περισσότερο χρόνο χώρια

Στο ίδιο concept με πριν, τους πρώτους μήνες της σχέσης σας είχαν χάσει όλοι οι φίλοι σας και δεν κάνατε ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΑ. Ε, όσο και να αγαπιέσαι με τον άλλον, κάποια στιγμή θέλεις να δεις και τις κολλητές σου, να διαβάσεις το βιβλίο σου και να μην πάτε μαζί σινεμά, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Από τη στιγμή που νιώθετε καλά και δεν πιέζεστε, είναι αρκετά φυσιολογικό να επαναπροσδιορίζετε τον τρόπο που θέλετε να ξοδεύετε τον ελεύθερό σας χρόνο.

3. Αποκτάτε καινούρια χόμπι

Η ενασχόληση με ένα καινούριο χόμπι μπορεί να σημάνει συναγερμό σε μία σχέση γιατί αρκετές φορές μεταφράζεται σε βαρεμάρα και στην ανάγκη να αποκτήσει ξανά ενδιαφέρον η ζωή του ατόμου, που το κάνει. Σε περίπτωση που γίνεται αυτό μέσα στη σχέση σας, δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείς και να σκεφτείς τα χειρότερα- σε μια υγιή σχέση είναι λογικό ο άλλος να νιώσει την ασφάλεια να κάνει κάτι μόνος του γιατί εμπιστεύεται τον σύντροφό του και ξέρει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

4. Εκφράζετε περισσότερες σεξουαλικές φαντασιώσεις

Δεν είναι εύκολο να πεις τις σεξουαλικές φαντασιώσεις στον σύντροφό σου, όσο και να περνάς καλά μαζί του όταν κάνετε σεξ. Αρκετοί εκλαμβάνουν μια τέτοια κίνηση ως ένδειξη βαρεμάρας και ότι δεν είναι αρκετά καλοί για τον σύντροφό τους, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ότι νιώθεις πια ασφαλής να εκφράσεις τις επιθυμίες σου στον άλλον. Και αυτό προφανώς είναι πολύ καλό σημάδι σε μια σχέση.

5. Δεν φοβάστε να πείτε όχι

Στην αρχή μιας σχέσης κανείς δεν θέλει να φανεί μη διαθέσιμος, έτσι λέμε ναι στα ραντεβού που είναι 1 ώρα μακριά από το σπίτι, λέμε ναι στο σεξ ό,τι ώρα και να είναι, λέμε ναι στα πάντα! Όταν όμως περάσει η περίοδος του μέλιτος και χαλαρώσετε λίγο, θα δεις ότι το όχι θα κάνει την εμφάνισή του πιο συχνά και αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Το γεγονός ότι εκφράζετε την άρνησή σας σε κάτι δεν σας κάνει κακούς συντρόφους, αλλά ανθρώπους, που δεν γίνεται να έχουν πάντα όρεξη.

6. Δεν κάνετε τόσο συχνά σεξ

Η συχνότητα που κάνετε σεξ δεν αντιπροσωπεύει πάντα την ποιότητα της σχέσης και το κατά πόσο φτάνει ή όχι στο τέλος της. Η καθημερινότητα και η ρουτίνα προφανώς και παίζουν σημαντικό ρόλο, είναι λογικό από ένα σημείο και μετά να μην θέλετε ΤΟΣΟ πολύ να κάνετε σεξ- όχι γιατί ”δέσατε το γάιδαρο” ή γιατί βαρεθήκατε, αλλά γιατί νιώθετε ασφαλείς και σίγουροι ότι η σχέση σας δεν εξαρτάται μόνο από τη σαρκική, αλλά και από την συναισθηματική επαφή.

7. Διαφωνείτε περισσότερο

Πολλοί πιστεύουν ότι μια υγιής σχέση δεν έχει τσακωμούς και πως η ζωή κυλάει σαν διαφημιστικό με φρυγανιές, φρέσκο καφέ και μαρμελάδες, αλλά στην πραγματικότητα οι διαφωνίες χρειάζονται και δεν είναι απαραίτητα κακές. Μέσα από αυτές μπορείτε να ανακαλύψετε άλλες πτυχές του χαρακτήρα σας, πώς να επικοινωνείτε αυτά που αισθάνεστε/ σκέφτεστε αλλά και πώς μπορείτε να ξεπεράσετε τα όποια προβλήματα εμφανίζονται. Το θέμα είναι να μην μειώνετε ο ένας τον άλλον και να επιλέγετε τις μάχες όπως και να ψάχνετε ΤΙ σας οδήγησε σε αυτό το σημείο.

8. Αλλάζουν οι συνήθειές σας

Η σχέση σας αλλάζει γιατί αλλάζετε και εσείς μέσα σε αυτή- μαθαίνετε καλύτερα ο ένας τον άλλον, καταλαβαίνετε περισσότερες τις ανάγκες σας και πώς θέλετε να περνάτε το χρόνο σας. Είναι πολύ λογικό η ρουτίνα σας να περνάει φάσεις και δεν υπάρχει λόγος να αγχωθείς αν αλλάξει κάτι σε αυτή.

Exit mobile version