ΥΓΕΙΑ

8 πράγματα που ο γυναικολόγος σου θέλει να σταματήσεις να κάνεις τώρα

Δεδομένου ότι πρέπει αναγκαστικά να επισκεφθούμε αυτόν τον άνθρωπο και να του ανοιχτούμε (αυτό πάρτο όπως θέλεις), καλό είναι να υιοθετήσεις την ψυχολογία ότι ο γυναικολόγος σου είναι ίσως το μόνο άτομο με το οποίο μπορείς να συζητήσεις για όλα εκείνα τα πράγματα που ντρέπεσαι να θίξεις με τις κολλητές σου.

Υπάρχουν όμως ορισμένα λάθη που κάνουμε λίγο – πολύ όλες όταν πρόκειται να δούμε τους γυναικολόγους μας. Δυστυχώς αυτό είναι ένα ραντεβού που δε σηκώνει σφάλματα. Καλύτερα να σταματήσεις να τα κάνεις πριν την επόμενη επίσκεψή σου.

1. Δεν το παίρνεις απόφαση να κλείσεις ραντεβού

Σύμφωνοι είναι πολύ δύσκολο να βρεις έναν γυναικολόγο που να σου ταιριάζει και να νιώθεις άνετα, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να αποφεύγεις το τεστ ΠΑΠ ή τις άλλες προγραμματισμένες εξετάσεις σου. Ζήτα από τις φίλες σου να σου προτείνουν κάποιον και όταν πας στο ιατρείο, πες ότι έχεις άγχος. Ο γιατρός σου θα ξέρει πώς να σε χειριστεί.

2. Σε πιάνει η μυστικοπάθεια

Ναι, είναι δύσκολο να μιλάς σε κάποιον τρίτο για το τι συμβαίνει ανάμεσα στα πόδια σου, αλλά σκέψου αυτό: θα σε βοηθήσει. Δεν είναι αυτό το κατάλληλο μέρος για μυστικά και ψέματα. Μίλα ακριβώς για το ιστορικό σου και αν έχεις παρατηρήσει κάτι παράξενο τον τελευταίο καιρό και μην σκέφτεσαι τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσεις. Τα έχει ακούσει όλα, δε θα θιχτεί.

3. Πιστεύεις όλα εκείνα περί μοσχομυρωδάτης ευαίσθητης περιοχής

Όπου ακούς υποσχέσεις για άρωμα λουλουδιών και φρεσκάδα ωκεανού, στρίβε. Έχουμε ξαναπεί πως το ΡΗ της συγκεκριμένης περιοχής είναι πολύ συγκεκριμένο και αυτού του είδους τα προϊόντα μπορούν να το επηρεάσουν και να προκαλέσουν αλλεργίες ή βακτήρια και μυκητιάσεις. Ένα ήπιο σαπούνι χρειάζεσαι μόνο.

4. Ανησυχείς επειδή δεν έκανες αποτρίχωση

Brazilian, εντελώς ξυρισμένη ή με τρίχα, τον γιατρό σου δεν τον νοιάζει καθόλου σε ποια φάση βρίσκεται η τριχοφυΐα σου. Μην απολογείσαι αν δεν πρόλαβες να ξυριστείς και βασικά, μην ακυρώνεις ραντεβού χρησιμοποιώντας αυτή τη δικαιολογία.

5. Προσπαθείς να γίνεις καλά με γιατροσόφια της γιαγιάς

Αν νιώθεις τσούξιμο και πιστεύεις πως βρίσκεται κάποιος μύκητας ή ουρολοίμωξη στα σκαριά, μην προσπαθείς με γιατροσόφια και σπιτικές συνταγές να γίνεις καλά. Αντ΄αυτού κλείσε αμέσως ραντεβού στον γυναικολόγο σου.

6. Googlάρεις τις ερωτήσεις σου

Ό,τι και να ψάξεις στο google, έχεις το ίδιο πράγμα: ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ. Μάντεψε ποια είναι η σωστή κίνηση: πολύ σωστά. Τηλεφώνησε στο γιατρό σου. Θα χαρεί να σε βοηθήσει.

7. Οι δύσκολες μέρες σου, παραείναι δύσκολες

Μην χαπακώνεσαι και τυλίγεσαι σαν μπουρίτο με την κουβέρτα, προκειμένου να αντέξεις τους πόνους, τις κράμπες και την αυξημένη ροή τις ημέρες τις περιόδου. Αντί να κάνεις απλά υπομονή και να περιμένεις τις ώρες να περάσουν, μίλα με τον γυναικολόγο σου. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει για να σε βοηθήσει.

8. Είσαι χαλαρή με το θέμα του “ασφαλούς” σεξ

Αν ντρέπεσαι να μιλήσεις με το γυναικολόγο σου για ΣΜΝ και μεθόδους αντισύλληψης, σκέψου ότι εκείνος συζητά κυριολεκτικά όλη μέρα γι’ αυτά τα πράγματα. Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, γι’ αυτό ενημερώσου σωστά για να μην τρέχεις αργότερα.

Exit mobile version