ΔΙΑΤΡΟΦΗ

9 τροφές που έχουν περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι

Unsplash

Ένα μεσαίο πορτοκάλι περιέχει κατά μέσο όρο 75 mg βιταμίνης C. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 90 mg για τους άντρες και 75 mg για τις γυναίκες. Η δράση της, πολυεπίπεδη και εξαιρετικά ωφέλιμη για τον οργανισμό σου. Αντικαρκινικό, αντιοξειδωτικό, ασπίδα για τη γρίπη- που είναι και ο φόβος της εποχής λόγω κορονοϊού– για τη διατήρηση της καλής κατάστασης των οστών, των δοντιών, των ματιών, των αιμοφόρων αγγείων αλλά και του μεταβολισμού. Κι αυτά είναι τα πιο σημαντικά.

Αλλά βιταμίνη C δεν είναι μόνο τα πορτοκάλια, υπάρχουν κι άλλες πηγές από τις οποίες μπορείς να απορροφήσεις αυτό το πολύτιμο συστατικό, ακόμα και σε μεγαλύτερη ποσότητα. Εννοείται πως συνεχίζεις να στύβεις κάθε πρωί τον χυμό σου, παράλληλα όμως, προσθέτεις με αποφασιστικότητα στο διατροφολόγιό σου τις παρακάτω εξίσου ή και περισσότερο σημαντικές πηγές βιταμίνης C.

Τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη C από ό,τι ένα πορτοκάλι

> Φράουλες: 85 mg ανά φλιτζάνι.

> Ανανάς: 79 mg ανά φλιτζάνι.

> Γουλί (ή γογγυλοκράμβη): 84 mg ανά φλιτζάνι.

> Μάνγκο: 122 mg ανά φρούτο.

> Λαχανάκια Βρυξελλών: 75 mg ανά φλιτζάνι.

> Ακτινίδιο: 128 mg ανά φλιτζάνι.

> Παπάγια: 95 mg ανά φρούτο.

> Πιπεριά: από 95 mg η πράσινη μέχρι και 300 mg η κίτρινη!

> Μπρόκολο: 81 mg ανά φλιτζάνι.