Η απλή πρακτική που σε αποσυνδέει από την απαισιοδοξία και το άγχος, κρύβεται στο σπίτι σου
- 18 ΝΟΕ 2020
Ας ξεκινήσουμε με το θετικό και αισιόδοξο του πράγματος. Μπορεί να έχουμε αρκετά υψηλό αριθμό κρουσμάτων κι να μην ξέρουμε πότε θα τελειώσει όλη αυτή η παράνοια που ζούμε αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά και να κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Το χρωστάμε στον εαυτό μας αλλά και στους γύρω μας.
Έχεις ακούσει και διαβάσει δεκάδες συμβουλές για το πώς να διαχειριστείς το άγχος και την απαισιοδοξία που, εύλογα, σε κατακλύζουν. Διαλογισμός, yoga, βόλτες με τον σκύλο, Netflix and chill, τροφές που φτιάχνουν τη διάθεση. Όλα βοηθούν. Οτιδήποτε σε βοηθά να ηρεμείς και να χαίρεσαι, είναι καλό. Συνέχισε να το κάνεις.
Η πρακτική που διώχνει την ένταση και την απαισιοδοξία
Τι είναι αυτό που μπορεί να σε βοηθήσει να μην σκέφτεσαι συνέχεια όλο αυτό που συμβαίνει; Οι ειδικοί λένε ότι σε περιόδους αβεβαιότητας, είναι καλό να κάνουμε πράγματα πάνω στα οποία έχουμε τον απόλυτο έλεγχο. Που μάς δίνουν την αίσθηση ότι δεν είμαστε εντελώς χαμένοι και ότι υπάρχουν δραστηριότητες που περνούν από το χέρι μας. Και μόνο.
Η προηγούμενη καραντίνα μάς έκανε όλους πρώτους νοικοκύρηδες. Το Instagram γέμισε με μουσακάδες και σπιτικό ψωμί. Είδαμε το εσωτερικό κάθε ντουλάπας (ακόμα κι αν δεν το ζητήσαμε) και στιγμές από τη γενική καθαριότητα του σπιτιού. Κάτι αντίστοιχο θα σου προτείνω και τώρα. Όχι απαραίτητα καθαριότητα, αλλά οτιδήποτε περιλαμβάνει οργάνωση. Σαν τις ντουλάπες. Αν σκέφτεσαι ότι η ντουλάπα θα σου πάρει μία μέρα και that’s it, γελιέσαι. Όταν δεν έχεις τι να κάνεις ή όταν φρικάρεις από το άγχος, εντοπίζεις σημεία του σπιτιού που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν.
Προτάσεις για οργάνωση (και μακριά από το άγχος)
Η δημοσιογράφος και συγγραφέας βιβλίου Anna Borges συνομίλησε με τους followers της στο Twitter και αντάλλαξε προτάσεις οργάνωσης μαζί τους. Κάποιοι κάνουν πρακτικά πράγματα, όπως το να οργανώσουν την ντουλάπα ή το mail τους. Ξεσκαρτάρισμα, πέταμα, τακτοποίηση ανά χρώμα ή στιλ. Άλλοι παίζουν online σκάκι που χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση (ευχαριστούμε The Queen’s Gambit) ενώ άλλοι το ρίχνουν στην κηπουρική και στη βελτίωση της διακόσμησης με μικρές πινελιές. Ας μην ξεχνάμε και τη σημασία του beaute. Πολλοί τελειοποίησαν την εφαρμογή του eyeline ή έμαθαν ποια είναι η σωστή beauty ρουτίνα μετά τα 30.
Εγώ δεν θα σου πω κάτι πολύ διαφορετικό. Κάνω focus στην καθαριότητα, εντοπίζοντας μία λεπτομέρεια που δεν είχα ξαναπροσέξει. Ο καθαρισμός του βραστήρα. Το να ξανακάνω το εσωτερικό της λεκάνης ολόλευκο με καυτό νερό και μαγειρική σόδα (μην γελάς, πρέπει να το κάνεις κάθε 2-3 μέρες αν θέλεις να δεις αποτέλεσμα). Το κοινό όλων μας είναι να μην κάνουμε πολλά μαζί, διότι έτσι επιτείνεται το άγχος. Ένα πράγμα κάθε μέρα και η λίστα δεν θα τελειώσει.