ΣΧΕΣΕΙΣ

Apocalypsing: Το dating trend που άνθισε στην καραντίνα και είναι τόσο μα τόσο θλιβερό

Unsplash

Άλλη μία νέα τάση έρχεται να προστεθεί στο dating, αλλά αυτή τη φορά μιλάμε για το ακριβώς αντίθετο του ghosting.

Σύμφωνα με την υπηρεσία dating “Plenty of Fish” και 2.000 singles που συμμετείχαν σε αυτή τη δημοσκόπηση, η νέα τάση που παρατηρήθηκε καθαρά λόγω καραντίνας, ακούει στο όνομα Apocalypsing και φέρεσαι στον άλλο «λες και είναι η τελευταία σου σχέση».

Η τάση της καραντίνας

Η αβεβαιότητα της καραντίνας και η μεγάλη μοναξιά που βιώνουμε, δεν είναι καλοί σύμβουλοι για τις επιλογές που κάνουμε. Ερωτικά μιλώντας, ο φόβος μήπως δεν ξαναβγείς εκεί έξω για να φλερτάρεις, σε κάνει να πέφτεις με τα μούτρα στο πρώτο πρόσωπο που θα γνωρίσεις, κυρίως μέσω εφαρμογών γνωριμιών. Γνωρίζεις κάποιον και την επόμενη μέρα σχεδιάζει το κοινό σας μέλλον με συγκατοίκηση, γάμο και παιδιά. Η γενιά Z ειδικά, είναι πιο επιρρεπής σε μία ανάλογη απόφαση.

«Η απουσία σωματικής και συναισθηματικής σύνδεσης μάς κάνει να τη λαχταράμε ακόμα περισσότερο, έστω και υποσυνείδητα. Αυτό λοιπόν μπορεί να μάς οδηγήσει σε επιλογές ανθρώπων που δεν θα κάναμε πριν από έναν χρόνο. Του βάζουμε στη φούσκα μας», εξηγεί η ψυχολόγος Δρ. Danielle Forshee. «Και είναι λογικό αν σκεφτείς ότι 15 δευτερόλεπτα αγκαλιάς ή σωματικής εγγύτητας αρκούν για να παραχθεί ωκυτοκίνη».

Γιατί το apocalypsing είναι θλιβερό;

Αν και είναι καλό που αφήνεσαι και είσαι πιο ανοιχτή σε νέες ευκαιρίες, το πιθανότερο είναι ότι δεν επιλέγεις με φίλτρο και απλώς αφήνεσαι στον πρώτο που γνωρίζεις, εξαιτίας της συναισθηματικής «πείνας». Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να ακούς το ένστικτό σου, όπως θα έκανες σε οποιαδήποτε φάση της ζωής σου. Και φυσικά, δεν γίνεται να εμπιστεύεσαι την οθόνη σου ή τα μηνύματα που δέχεσαι. Είναι μία μορφή επικοινωνίας, αλλά όχι εκείνη που θα σε κάνει να κρίνεις την ποιότητα μίας σχέσης.

Δεν αποτελεί φυσικά ένα καινούριο φαινόμενο. Το apocalypsing βασίζεται σε βιαστικά συμπεράσματα και στις σχέσεις που σοβαρεύουν πολύ γρήγορα, κυρίως από ανάγκη και όχι τόσο από επιθυμία. Μπορεί να επιλέξεις τον πρώτο άνθρωπο που θα γνωρίσεις αν έχεις περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα «ξηρασίας» ή αν νιώθεις απογοητευμένη και ξαφνικά βλέπεις ότι εδώ υπάρχει το ενδεχόμενο μίας σοβαρής σχέσης. Προφανώς και το κάνεις όταν το ένστικτό σου σου λέει ότι αυτός ο άνθρωπος είναι για εσένα, αλλά είσαι σίγουρη ότι είναι το άτομο που ερωτεύτηκες και όχι η κατάσταση;