Είναι επίσημο: το πλήρες γάλα είναι πιο υγιεινό από το αποβουτυρωμένο
- 3 ΙΟΥΛ 2016
Όπως σχεδόν όλες οι υγιεινές συνήθειες, το αποβουτυρωμένο γάλα είναι κάπως απογοητευτικό. Είναι νερουλό, δεν έχει ωραία γεύση και ειλικρινά κάνει αδιάφορα ακόμα και τα αγαπημένα σου δημητριακά.
Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν μάθαινες ότι είναι προτιμότερο και πιο υγιεινό να πίνεις το νόστιμο, πλήρες γάλα αντί για το αποβουτυρωμένο;
Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, αν καταναλώνεις πλήρη σε λιπαρά γαλακτοκομικά, όπως γάλα, γιαούρτι και τυρί, έχεις πολύ λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσεις διαβήτη τύπου 2.
Μία εξήγηση γι’ αυτά τα αποτελέσματα είναι ότι, όσοι επιλέγουν γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, συνηθίζουν να αντικαθιστούν αυτά τα λιπαρά που δεν λαμβάνουν από τα γαλακτοκομικά με ζαχαρούχα προϊόντα και ή υδατάνθρακες, κάτι που τελικά αποδεικνύεται χειρότερο.
Απόλαυσε την αγελαδίτσα σου στην πλήρη εκδοχή της, κάνει καλό.