ΥΓΕΙΑ

Έχεις ναυτία; Τα 2 σημεία στο σώμα που θέλουν μασάζ, προκειμένου να ανακουφιστεί το στομάχι

Unsplash

Δεν είναι και τόσο σπάνιο αυτό το φαινόμενο. Έχεις μόλις φάει μία γαβάθα μακαρόνια ή έχεις ξυπνήσει με καούρες στο στομάχι και το τσάι με τζίντζερ δεν σε βοηθάει όσο θα ήθελες.

Υπάρχει όμως ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος και είναι στα χέρια σου. Κυριολεκτικά. Η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική μάς έχει διδάξει τη συμβολή του βελονισμού (εδώ και χιλιάδες χρόνια) και μαζί με αυτή, υπάρχουν και τα σημεία πίεσης (ή βελονισμού) που υπάρχουν παντού στο σώμα και ανταποκρίνονται σε διάφορους πόνους και ενοχλήσεις, από τη δυσκοιλιότητα μέχρι το άγχος και τη ναυτία.

Ναυτία και σημεία πίεσης (ή βελονισμού)

«Υπάρχουν εκατοντάδες σημεία πίεσης στο σώμα και βρίσκονται εκεί που συναντιούνται το αίμα, τα νεύρα και ο λεμφικός ιστός. Όταν διεγείρεται το συγκεκριμένο σημείο, στέλνεις το μήνυμα στον εγκέφαλο, αλλάζει η χημεία του και λέει στο σώμα να αντιδράσει μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, όταν ένα σημείο πίεσης αντιδρά στο στρες, μειώνονται τα επίπεδα κορτιζόλης και αυξάνονται εκείνα της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης», μάς εξηγεί η ολιστική γιατρός Shari Auth.

Έτσι λοιπόν και στην περίπτωση του στομαχιού, υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία πίεσης στα οποία μπορούμε να κάνουμε μασάζ και να ανακουφιστούμε.

Περικάρδιο 6

Το συγκεκριμένο σημείο είναι γνωστό για τις περιπτώσεις ναυτίας και υπάρχουν ακόμα και ειδικά βραχιολάκια που φοράς στον καρπό, ασκούν πίεση και σε βοηθούν ακόμα και να κοιμηθείς. Πώς θα βρεις το σημείο πίεσης για να του κάνεις μασάζ; Δες το εσωτερικό του πήχη, λίγο πιο πάνω από τον καρπό. Πίεσε το σημείο με τον αντίχειρα και ανάπνευσε βαθιά. Πίεσε απαλά και κυκλικά ενώ παίρνει 10 αναπνοές και μετά κάνε και τον άλλο καρπό.

Μεσημβρινός Στομάχου-36

Ένα από τα πιο ισχυρά σημεία βελονισμού σε όλο το σώμα. Βοηθά την πέψη και δίνει ενέργεια, ενώ μειώνει το φούσκωμα και τη ναυτία, πράγμα που είναι και ο στόχος μας σε αυτήν την περίπτωση. Όλως περιέργως, δεν βρίσκεται στο στομάχι σου αλλά κάτω από το γόνατο (απόσταση μίας παλάμης). Βάλε δύο δάχτυλα και άσκησε μεγαλύτερη πίεση, γιατί δεν θα νιώσεις πόνο. Βαθιές εισπνοές και εκπνοές και άλλαζε πλευρές. Τρίψε κυκλικά μέχρι να νιώσεις ότι φεύγει η ένταση.

Exit mobile version