SEX

Γυναικείος οργασμός: Πώς μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητά σου;

Unsplash

Δεν μιλάμε για τον δικό του οργασμό. Αυτός από καταβολής κόσμου αποτελεί ακατέβατη κι αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για να γίνει η σύλληψη. Έχεις σκεφτεί ποτέ όμως, αν μια γυναίκα που φτάνει σε οργασμό, έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει παιδάκι απ’ ό,τι μια γυναίκα που δεν κορυφώνει κατά τη διάρκεια του σεξ; Πόσο μύθος είναι πως ο γυναικείος οργασμός φέρνει τον έξτρα πόντο στο παιχνίδι της σύλληψης;

Σ’ έναν κόσμο απόλυτα ιδανικό και άρα δίκαιο, ο γυναικείος οργασμός θα έπρεπε να είναι εξίσου απαραίτητος για τη γονιμοποίηση. Αλλά τι τα θες τώρα, τι τα συζητας;

Σύμφωνα με μία θεωρία που έχει τις ρίζες της στα 1900, μπορεί η γυναικεία κορύφωση να μην είναι απαραίτητη, ωστόσο βοηθάει στην αναπαραγωγική  διαδικασία. Σύμφωνα με την υπόθεση αυτή, όταν μια γυναίκα έρχεται σε οργασμό, οι μύες της μήτρας κάνουν ισχυρές μυικές συσπάσεις οι οποίες βοηθούν στην προώθηση του σπέρματος μέσω του τραχήλου και της μήτρας, ώστε να φτάνει αυτό μέχρι τις σάλπιγγες, όπου πραγματοποιείται η γονιμοποίηση. Η συγκεκριμένη θεωρία, η οποία όπως καταλαβαίνεις προϋποθέτει ταυτόχρονο οργασμό, υποστηρίζεται ακόμα απο ορισμένους γυναικολόγους, όπως η Sherry Ross, Αμερικανίδα γυναικολόγος και συγγραφέας του βιβλίου “She-ology: The Definitive Guide to Women’s Intimate Health”.

Η Ross μάλιστα επικαλείται έρευνα που δημοσιεύεται στο ScienceDirect και σύμφωνα με την οποία όταν η γυναίκα κορυφώνει στο χρονικό διάστημα 1-45 λεπτών πριν από τον παρτενέρ της, τα επίπεδα κατακράτησης του σπέρματος στον κόλπο της είναι υψηλότερα σε σχέση με εκείνη που δεν έχει καθόλου οργασμό εντός ή εκτός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου.

Μία ακόμα έρευνα, αυτή τη φορά από το Εθνικό Αμερικανικό Κέντρο Πληροφορίας της Βιοτεχνολογίας αναφέρει πως ο γυναικείος οργασμός έχει μικρό έως καθόλου επιδραστικό ρόλο στη μεταφορά των σπερματοζωαρίων.

H αντίθετη πλευρά, που είναι κι εκείνη που επικρατεί ανά τον κόσμο και στην επιστημονική κοινότητα, είναι πως τόσο η διάρκεια της σχέσης όσο και η συχνότητα της ερωτικής επαφής ενός ζευγαριού δεν έχει κανέναν απολύτως συσχετισμό με τα ποσοστά του οργασμού ή των παιδιών που έχει ένα ζευγάρι.

Ο γυναικείος οργασμός ευνοεί τη σύλληψη. Αλήθεια ή μύθος;

Η επικρατέστερη άποψη τόσο στον κόσμο όσο και στην ευρεία επιστημονική κοινότητα είναι όμως, η γνωστή. Η πλειοψηφία των γυναικολόγων αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό ή απόρριψη τη θεωρία που συσχετίζει τον γυναικείο οργασμό με τη σύλληψη. Σ’ αυτό που συμφωνούν όμως όλοι είναι πως το στρες και άρα η ένταση είναι ένας παράγοντας που σ’ έναν βαθμό εμποδίζει τη σύλληψη κι αυτό εξηγείται ως εξής: το άγχος αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης κι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ορμονική ανισορροπία. Υπό αυτή τη σκοπιά λοιπόν, κι από τη στιγμή που ο οργασμός οδηγεί στη χαλάρωση μειώνοντας τα επίπεδα του άγχους, ο οργασμός μπορεί να θεωρηθεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Η καλή ψυχολογία κάνει τα πράγματα πάντα, λιγότερο κοπιαστικά.

Exit mobile version