ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κυτταρίτιδα: Τα 3 ροφήματα που την καταπολεμούν

Έχεις οιστρογόνα; έχεις κυτταρίτιδα, λίγη, αρκετή, πολύ, δεν έχει σημασία. Η όψη φλοιού πορτοκαλιού είναι άρρηκτα δεμένη με τη γυναικεία φύση. Ωστόσο το λίπος, η έλλειψη άσκησης και η κατακράτηση αυξάνουν την εμφάνισή της. Γι' αυτήν ακριβώς θα σου μιλήσω. Παλεύεται.

Τα 3 παρακάτω βότανα, βρασμένα μέσα σε νερό, τα πίνεις ζεστά ή παγωμένα και εκείνα με τη σειρά τους δουλεύουν υπέρ σου αφού πρόκειται για εξαιρετικά διουρητικά, έχουν λιποδιαλυτική δράση, δουλεύουν κατά της κατακράτησης και ενισχύουν το μεταβολισμό σου. Είναι ασφαλή και έχουν ευχάριστη γεύση (εντάξει, δεν είναι και μοχίτο, αλλά ok). Κατανάλωνε ιδανικά ένα φλιτζάνι από το καθένα καθημερινά, πριν ή μετά το γεύμα σου.

Σημύδα

 Τα φύλλα της σημύδας έχουν διουρητική δράση, βοηθούν στην καύση του λίπους και στη μείωση του ουρικού οξέος. Τα φλαβονοειδή που περιέχουν ειδικά τα φρέσκα φύλλα σημύδας βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και ελευθερώνουν τον οργανισμό από τις τοξίνες. Συμβάλλει στην ενίσχυση της λειτουργίας των νεφρών και της λέμφου και άρα στην καταπολέμηση της κατακράτησης. Χαρίζει ενέργεια και κάνει το δέρμα σου να λάμπει.

Μέντα

Αντί να την γεύεσαι από την τσίχλα, κάνε κάτι πιο αποτελεσματικό και ωφέλιμο: Ρίξε ένα κουταλάκι του γλυκού ή ένα φακελάκι μέσα σε βραστό νερό. Η μέντα είναι ισχυρότατο διουρητικό, σε βοηθάει στη χώνεψη, λειτουργεί ευεργετικά για να γλιτώσεις από τις κολίτιδες.

Λουίζα & φασκόμηλο

Βράζεις νερό και ρίχνεις μέσα ένα φακελάκι από το καθένα. Από τη μία η λουίζα συμβάλλει στο κάψιμο του λίπους και την απομάκρυνση της κατακράτησης, ρυθμίζει την όρεξη και αυξάνει το μεταβολισμό. Παράλληλα, κατεβάζει την πίεση, γι’ αυτό και χρειάζεται το φασκόμηλο για να αποτρέψει την υπόταση. Το βότανο αυτό αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό σου.

Exit mobile version