4 λάθη που κάνεις στον ύπνο και σέρνεσαι κάθε πρωί
- 5 ΟΚΤ 2020
Αν το πρωί αδυνατείς να σηκωθείς και σου φαίνεται τρομερά δύσκολο να βρεις την ενέργεια που χρειάζεσαι, μην σκέφτεσαι τι έκανες την προηγούμενη μέρα. Κάνε focus στον ύπνο σου και αν τα έκανες όλα σωστά.
Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε όλοι πρωινοί τύποι και δεν ξυπνάμε σαν τη Χιονάτη με πεταλουδίτσες και σπουργίτια να τιτιβίζουν πάνω από το κεφάλι μας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες αλλαγές που μπορείς να κάνεις για να μην σέρνεσαι κάθε (μα κάθε) πρωί.
Δεν κοιμάσαι ανάσκελα
Θα μου πεις, πώς μπορεί να αλλάξει αυτό αν ψηφίζεις σταθερά μπρούμυτα ή στο πλάι; Κι όμως, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όταν κοιμάσαι ανάσκελα, δεν ξυπνάς το πρωί με πόνους στη πλάτη και τη σπονδυλική στήλη. Επίσης, είναι η ιδανική στάση για να μην αποκτήσεις ρυτίδες. Τσεκ.
Το δωμάτιο είναι ακατάστατο (κάθε πρωί)
Δεν χρειάζεται να κάνεις ριζικές αλλαγές ή να μην υπάρχει ίχνος σκόνης στον χώρο. Αλλά σκέψου πόσο διαφορετική είναι η αίσθηση του να ξυπνάς σε ένα δωμάτιο όπου δεν υπάρχουν πεταμένα ρούχα, μυρίζει όμορφα και ξέρεις πού είναι το ξυπνητήρι και οι παντόφλες σου.
Πιάνεις το κινητό το πρωί, πριν καν σηκωθείς
Μέγα λάθος. Αν η μέρα σου ξεκινάει με αγχωτικά email, μηνύματα από τη δουλειά κι εσύ δεν έχεις ρίξει λίγο νερό στο πρόσωπό σου, ξεκινάς εντελώς λάθος. Μιλάμε για πράγματα που θα μπορούσαν να περιμένουν μισή ωρίτσα, μέχρι να σηκωθείς, να αντιληφθείς τι μέρα είναι, να πας στην τουαλέτα και να ετοιμαστείς πίνοντας τον καφέ σου. Η μετάβαση από τον ύπνο στο ξύπνημα πρέπει να είναι ήρεμη και χωρίς πολλές τεχνολογικές παρεμβάσεις.
Κοιμάσαι πολύ το σαββατοκύριακο
Τα έχουμε ξαναπεί. Η σταθερότητα στον ύπνο είναι πολύ σημαντική. Αν κοιμάσαι ελάχιστα τις καθημερινές και ρίχνεις 12ωρα το σαββατοκύριακο, αποσταθεροποιείς το εσωτερικό ρολόι και δεν επανορθώνεις τελικά για τον χαμένο ύπνο της εβδομάδας. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να σέρνεσαι το πρωί της Δευτέρας. Και κάθε πρωί.