ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 λατρεμένα γλυκά που στην πραγματικότητα είναι υγιεινά σνακ για φουλ ενέργεια. Απενοχοποίηση τώρα

Unsplash

Έφτασε η ώρα να σταματήσουμε να δαιμονοποιούμε τα γλυκά, τους υδατάνθρακες και όλα όσα αγαπάμε να τρώμε.

Τα γλυκά είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο της διατροφή μας (της δικής μου σίγουρα) και, μέσα από την ισορροπία, μπορούν να γίνουν συχνοί φίλοι σου. Αν είσαι λάτρης των γλυκών, σήμερα θα ανακαλύψεις εκείνα που έχουν μπόλικη πρωτεΐνη και στην πραγματικότητα μετρούν για σνακ που σου δίνουν ενέργεια.

Και επειδή είναι μία ερμηνεία που πολύ με βολεύει, πάμε ευθύς αμέσως να δούμε μερικές γνωστές συνταγές από γλυκά που λατρεύουμε, έχουν πρωτεΐνη και θα φτιάξουμε στο σπίτι.

Τα brownies του αθλητή (από τα αγαπημένα μας γλυκά)

Υλικά:

1 φλιτζάνι λιωμένη μπανάνα

2/4 φλιτζάνι βούτυρο από καρπούς

1/3 φλιτζάνι κακάο

3 κουταλιές σκόνη πρωτεΐνης με σοκολάτα

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

λίγο αλάτι

1/4 φλιτζάνι μέλι

ξηροί καρποί ή σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 165 βαθμούς και βάλε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι. Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να έχεις ένα αφράτο μείγμα και ψήσε για 20-25 λεπτά. Μόλις κρυώσουν, βάλτα στο ψυγείο (ή απόλαυσέ τα αμέσως).

Vegan τάρτα μήλου

Υλικά για τη ζύμη:

1 και 1/4 φλιτζάνι ψημένα καρύδια

3/4 φλιτζάνι βρώμη

λίγο αλάτι

3/4 φλιτζάνι και 2 κουταλιές αλεύρι ολικής

3 κουταλιές λάδι καρύδας

1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γέμιση:

1μιση φλιτζάνι και 2 κουταλάκια χυμό μήλου

1μιση κουταλάκι σκόνη αγάρ

4 μήλα

1 λεμόνι

1 κουταλάκι κανέλα

μισό κουταλάκι μοσχοκάρυδο

1 κουταλιά καστανή ζάχαρη

μισό κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε μία ταρτιέρα. Βάλε στο μπλέντερ τη βρώμη, τα καρύδια, το αλάτι και το αλεύρι. Μετά ρίξε το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι καρύδας και τη βανίλια μέχρι να έχεις μία ζύμη. Άπλωσέ την στην ταρτιέρα και τρύπησε με το πιρούνι στον πάτο. Ψήσε για 15 λεπτά.

Κόψε τα μήλα σε λεπτές φέτες και στύψε τον χυμό λεμόνι πάνω τους για να μην μαυρίσουν. Ρίξε σε ένα κατσαρολάκι 1 φλιτζάνι χυμό μήλου και το αγάρ και άσε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Πρόσθεσε τον υπόλοιπο χυμό μήλου. Με τα χέρια σου, τρίψε τις φέτες μήλου με το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τη βανίλια και το σιρόπι σφενδάμου. Τοποθέτησέ τις στο κέντρο της ζύμης και από πάνω το μείγμα αγάρ. Ψήσε για 40-45 λεπτά και άσε να κρυώσει.

Εύκολη πουτίγκα με κάσιους (από τα πιο εύκολα γλυκά)

Υλικά:

1 φλιτζάνι άψητα κάσιους

2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας

χυμό από μισό λεμόνι

1 κουταλάκι λάδι καρύδας

1/4 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση:

Μούλιασε τα κάσιους από το προηγούμενο βράδυ, σούρωσε και ξύπλυνε. Βάλε τα στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά και μέχρι να έχεις ένα απαλό μείγμα. Βάλε στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να το σερβίρεις.

Cups με φυστικοβούτυρο

Υλικά για τη μία στρώση:

1/3 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο

2 μιση κουταλιές λάδι καρύδας

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

3 κουταλιές κακάο

2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου

Υλικά για τη δεύτερη στρώση:

1/3 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο

2 κουταλιές λάδι καρύδας

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

αλάτι Ιμαλαΐων

Εκτέλεση:

Πάρε 12 θήκες για muffins και λάδωσέ τις. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε όλα τα υλικά της πρώτης στρώσης μέχρι να είναι απαλό το μείγμα και άφησέ το στην άκρη. Σε άλλο μπολ, ανακάτεψε τα υλικά της άλλης στρώσης.

Πάρε μισή κουταλιά από το μείγμα με τη σοκολάτα και βάλε στον πάτο των 12 θηκών για muffins και κάνε από πάνω το ίδιο με το άλλο μείγμα. Ρίξε λίγο αλάτι και βάλε αμέσως στο ψυγείο.