Με αυτή την τροφή θα ζήσεις περισσότερα χρόνια
- 11 ΜΑΙ 2016
Πολλά αρνητικά ίσως έχεις ακούσει για τις καυτερές τροφές όμως μια νέα έρευνα κάνει την ανατροπή και σε προτρέπει να το ξανασκεφτείς πριν πεις όχι στα φαγητά που βάζουν φωτιά στον εισοφάγο σου.
Τα νέα έρχονται από την Κίνα και τη μελέτη που έγινε εκεί σε 490.000 άτομα, σε διάστημα 7 ετών. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν καυτερά φαγητά μια ή δύο φορές την εβδμοάδας – συγκεκριμένα με κόκκινες πιπεριές- έχουν 10% λιγότερες πιθανότητες να πεθαίνουν συγκριτικά με όσους έτρωγαν καυτερά λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα. Επίσης, όσοι έτρωγαν πικάντικα σχεδόν κάθε μέρα, είχαν 14% λιγότερες πιθανότητες θανάτου.
Πέραν αυτού, διαπιστώθηκε ότι όσοι προτιμούσαν τα καυτερά, είχαν χαμηλότερα ποσοστά σε καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και αναπνευτικά προβλήματα. Οι ειδικοί πιθανολογούν ότι όλα αυτά τα οφέλη προκύπτουν από την ουσία καψαϊκίνη, που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές.
Πάντως, πριν το ρίξεις σε ό,τι πιο πικάντικο υπάρχει εκεί έξω, βάλε λίγο φρένο και μέτρο. Οι επιστήμονες λένε ότι πρέπει να γίνουν κι άλλες έρευνες που θα επιβεβαιώνουν τα ευρήματα.