ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο πιο υγιεινός τρόπος να μαγειρέψεις τα λαχανικά

Το τελευταίο σου χόμπι είναι να πηγαίνεις στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς σου κάθε εβδομάδα και να γυρίζεις στο σπίτι με ένα καρότσι γεμάτο λαχανικά. Αλλά για μισό λεπτό...πώς τα μαγειρεύεις τα λαχανικά;

Νέα επιστημονική μελέτη έδειξε πως το να κάνεις τα λαχανικά στον ατμό, μπορεί να αυξήσει τη διατροφική τους αξία, κάνοντάς τα ακόμα πιο υγιεινά.

Ερευνητές ανέλυσαν 21 μελέτες, οι οποίες εξέταζαν πως οι διάφορες μέθοδοι μαγειρέματος επηρεάζουν τη διατροφική πυκνότητα των λαχανικών και το να τα φτιάχνεις στον ατμό ήταν ό,τι καλύτερο. Το μαγείρεμα στον ατμό μπορεί να αυξήσει την περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες (ένα αντιοξειδωτικό που μάχεται ενάντια του καρκίνου, της καρδιοαναπνευστικής νόσου και άλλων σοβαρών θεμάτων υγείας) κατά 52%, δεδομένου ότι χρησιμοποιείται μια ήπια διαδικασία θέρμανσης και δεν βυθίζονται τα λαχανικά στο νερό.

Μία ακόμα συμβουλή που δίνουν οι ερευνητές είναι να αποφεύγεις να τα μαγειρεύεις για αρκετή ώρα και σε υψηλές θερμοκρασίες.

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να πάρεις ένα καλάθι ατμού; Μήπως;