Οι καλύτερες απαντήσεις όταν θα σου πει το “σ’ αγαπώ”
- 19 ΣΕΠ 2016
Έχετε μόλις κάνει σεξ, ή ανταλλάξατε μόλις ένα παθιασμένο φιλί που διήρκεσε μερικά λεπτά. Σε κοιτάζει βαθιά στα μάτια – βλέπει ψυχή. Η καρδιά σου παίζει ντραμς, σχεδόν ακούς τη δική του και την μπερδεύεις με χτύπημα στην πόρτα:
“Παρακαλώ, ποιος είναι;”
“Εγώ. Σ’ αγαπώ”
Το “Σ’ αγαπώ” (το ασυναίρετο “σ’ αγαπάω” για κάποιο λόγο μου ακούγεται πιο χαριτωμένο, αλλά και παιδιάστικο. Σαν να μην το έχει πολυσκεφτεί. Ενώ με το “σ’ αγαπώ” υπάρχει προεργασία, έχει ξοδέψει χρόνο, έχει μιλήσει με τον εαυτό του κι έχει κάνει και τη συναίρεση), είναι ένα στάδιο που σχεδόν όλες οι σχέσεις περνούν – σύμφωνα με τον θρύλο έχει υπάρξει και σχέση που επιβίωσε χρόνια χωρίς το “σ’ αγαπώ” – παρόλο που δεν έχει μπει επισήμως στα χαρτιά και τις προγραμματικές δηλώσεις των δύο εραστών.
Άπαξ λοιπόν και έρθει εκείνη η μαγική στιγμή που ο σύντροφός σου νιώσει έτοιμος να ξεστομίσει τη φοβερή (μάλλον επειδή προκαλεί φόβο) αυτή λέξη, ποία η θέση σου φίλη αναγνώστρια; Ακολούθως, θα εξετάσουμε μερικές πιθανές απαντήσεις που μπορείς να δώσεις (ή και όχι). Δεν τα χουμε πει εμείς, κάτι φίλες μας.
“Σ’ ευχαριστώ”
Αυτή η στιχομυθία έχει διδαχτεί αρκετά χρόνια πριν, όταν ο Ρος εξομολογήθηκε στην Έμιλυ (από τα “Φιλαράκια”) τα αισθήματά του. Εκείνος; Απάντησε “παρακαλώ” και τη συνέχεια την ξέρεις. Είπε λάθος όνομα στην εκκλησία.
Άβολη απάντηση που δείχνει ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Παρ’ ολ’ αυτά θα γελάσουν όλοι όσοι αποφασίσεις να τους διηγηθείς αυτή την ιστορία. Μπορεί να χάσεις έναν σύντροφο, αλλά θα κάνεις τους ανθρώπους να γελάνε βρε.
“Ε δε θα ‘σαι με τα καλά σου”
“Ώρα είναι τώρα να μου βγάλεις και περίεργα ονόματα με γελοίες καταλήξεις. Μήπως επειδή σε παίρνω τηλέφωνα να πούμε καληνύχτα και σε γνώρισα στις φίλες μου και σου ποστάρω τραγούδια στον τοίχο σου στο facebook, νόμιζες πως μου αρέσουν τέτοια γλυκανάλατα;”
Για έναν περίεργο λόγο, ορισμένοι άνθρωποι νομίζουν πως όταν περνάτε μαζί χρόνο, τους δείχνεις την ευαίσθητη πλευρά σου, κάνεις ρομαντικά πράγματα και τους εξομολογείσαι ότι τους σκέφτεσαι, μπορούν έτσι απλά να σ’ αγαπήσουν. Ποιος νομίζεις ότι είσαι ρε φίλε;
“Μ’ αγαπάς;”
Υπάρχουν δύο πρόσωπα που μπορούν να συνοδεύσουν αυτή την ερώτηση.
Περίπτωση 1η:
Περίπτωση 2η:
Ανάλογα με το πού σε βλέπεις, ετοιμάσου για φιλί ή για χωρισμό αντίστοιχα.
“Πόσο;”
Απάντηση τόσο διπλωματική και έξυπνη για την οποία όλες οι γυναίκες που έρχονται σε δύσκολη θέση σε όλο τον κόσμο, σηκώνονται (από τη δύσκολη θέση, κατάλαβες) και σε χειροκροτούν. Βέβαια, αν ο δικός σου είναι πολύ επίμονος και πάει γυρεύοντας, μπορεί να σου απαντήσει με κανένα “πολύ! εσύ;”. Τότε του αξίζει η αλήθεια σου – που αν κρίνω από την απάντηση/ερώτηση που έδωσες, θα τον πονέσει. Ε, τα θελε.
“Κι εσύ;”
Αν δεν είσαι το κουλ τυπάκι που άπαξ και ξεστομίσει κάτι τέτοιο βάζει τα γέλια, δηλώνει πως έκανε πλάκα και ελπίζει να έχει ξεχαστεί το θέμα μέχρι να ξεπεραστεί το εγκεφαλικό του συντρόφου, τότε μάλλον πρέπει να ψάξεις για άλλο πλανήτη. Ή να ετοιμαστείς για την εκδίκηση που σου επιφυλάσσει και ο λεγάμενος και το κάρμα. Και ξέρεις τι λένε (κλισέ alert) karma is a bitch.
“Κι εγώ”
Αν δεν ακολουθήσει αηδιαστικός διάλογος στον οποίο και οι δύο νιαουρίζετε απαιτώντας να προσδιοριστεί η ποσότητα και ο χρόνος διάρκειας αυτού του συναισθήματος, τότε σας αξίζει ένα φιλί υπερπαραγωγή, με εφέ, μουσική και κομπάρσους σχεδόν όπως αυτό:
Γενικά πάντως με άριστα το δέκα αυτή η απάντηση παίρνει μηδέν. Μα καμία πρωτοτυπία;
*βάζεις τα γέλια
Eντάξει, γενικά δεν έχει πλάκα, αλλά μπορείς να υποστηρίξεις ότι σου βγήκε από αντίδραση, όπως ας πούμε στις κηδείες. Όχι, αυτό δεν είναι καλό παράδειγμα, αλλά προς υπεράσπισή σου – και των απανταχού άβολων και ατσούμπαλων γυναικών – όταν βρισκόμαστε σε καταστάσεις άγχους και έντασης μπορεί να μας πιάσει νευρικό γέλιο. Το θέμα είναι γιατί να αγχωθείς με το “σ’ αγαπώ”. Ιδού η απορία.
”Δεν ήμουν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο”
Όλη σου τη ζωή το περιμένεις κι αναρωτιέσαι πότε θα έρθει κι όταν έρχεται “δεν ήμουν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο”.
Άσε μας κουκλίτσα μου.
“Το ξέρω”
Σενάριο α) Τον θεωρείς δεδομένο, το ξέρει και καθόλου δεν τον ενοχλεί. Μαζί μ’ εσάς το ξέρει και η παρέα σας, η μάνα σου, η μάνα του και η γειτόνισσα. Δεν ενοχλεί ούτε αυτούς
Σενάριο β) Είσαι φανατική του Star Wars, αλλά κρίμα, δεν το λυπάσαι το παιδί;
“Απόδειξέ το”
Τίμιο. Θέλεις τέτοιο συναισθηματικό ξεγύμνωμα και υποδούλωση της μέχρι πρότινος ελεύθερης καρδιάς μου κύριε; Απόδειξέ το, και μετά τα ξαναλέμε.
(disclaimer: αυτή η απάντηση να αποφευχθεί αν έχει ψυχολογικά προβλήματα – φήμες λένε πώς κάτι τέτοιες προτροπές οπλίζουν τα χέρια των μακελάρηδων. Μην πεις ότι δεν σε ενημέρωσα)
“Γιατί;”
Σου αξίζει το: “Γιατί μπορώ”
“Αλήθεια;”
Ας γίνει πλέον νόμος ότι δε μπορείς να απαντάς σε μια ερώτηση χρησιμοποιώντας ερώτηση. Σε περίπτωση που (ακριβώς επειδή σ’αγαπάει), το καταπιεί και δε σε βρίσει, αναλογίσου γιατί το ρώτησες:
α) επειδή δεν τον πιστεύεις – εντάξει είναι τεράστια η πιθανότητα να έχεις πετύχει ψεύτη, κατανοώ την δυσπιστία σου και την ανάγκη για επιβεβαίωση. Οι πιθανότητες εδώ λένε πως θα λάβεις απάντηση του στυλ “δε με πιστεύεις βρε κουτό;”.
β) επειδή δεν πίστευες ότι θα σταθείς τόσο τυχερή και θα σ’ αγαπήσει ένας άντρας σαν κι αυτόν – πλάκα κάνω φυσικά. Πού ζούμε για να κάνεις μια τέτοια σκέψη; Μόνο το “α” μπορεί να ισχύει.