Οι λόγοι που θα σε πείσουν να παίρνεις τάπερ στη δουλειά
- 14 ΝΟΕ 2018
Για τους περισσότερους το μεσημεριανό γεύμα στο σπίτι αποτελεί πλέον πολυτέλεια. Λίγο η δουλειά που δεν επιτρέπει πάντα χρόνο διαλείμματος, λίγο η έλλειψη οργάνωσης, λίγο η έλλειψη χρόνου, τις περισσότερες φορές καταλήγεις κι εσύ να τσιμπολογάς σνακ όλη μέρα και να φτάνεις στο σπίτι το απόγευμα ή το βράδυ νιώθοντας εξαντλημένη από την κούραση και την πείνα. Αυτό έχει σαν συνέπεια να τρως διπλή ποσότητα φαγητού, από αυτή που θα έτρωγες υπό φυσιολογικές συνθήκες.
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια υιοθετείται από όλο και περισσότερους η υγιεινή συνήθεια του τάπερ στη δουλειά.
Γιατί να πάρεις τάπερ στη δουλειά;
> Οργανώνεις καλύτερα τα γεύματα μέσα στη μέρα.
> Διατηρείς τη γλυκόζη του αίματός σου σε φυσιολογικά επίπεδα.
> Έχεις ενέργεια και είσαι πιο αποδοτική.
> Καταναλώνεις το κάθε γεύμα στην ώρα του (π.χ τρως το κυρίως γεύμα σου το μεσημέρι και δεν το αφήνεις για το βράδυ).
> Δεν τσιμπολογάς σνακ συνεχώς μέσα στην ημέρα, προσπαθώντας να κατευνάσεις την πείνα σου. Σνακ που καταναλώνονται στο γραφείο είναι συνήθως μπισκότα, κράκερ, πιτάκια, που είναι πλούσια σε απλούς υδατάνθρακες και κορεσμένα λιπαρά.
> Δε φτάνεις στο σπίτι σου το βράδυ θέλοντας να φας ό,τι υπάρχει στο ψυγείο σου.
Αγόρασε ένα τάπερ με θέσεις
Στο εμπόριο μπορείς να βρεις «έξυπνα» τάπερ με διαχωριστικά, ώστε να βάζεις στο κάθε διαχωριστικό διαφορετική ομάδα τροφίμων. Για παράδειγμα σε ένα τάπερ με 3 θέσεις μπορείς να βάλεις στην πρώτη θέση τη σαλάτα, στη δεύτερη θέση την πρωτεΐνη (κρέας, ψάρι ή αυγό) και στην τρίτη θέση τους υδατάνθρακες (ρύζι, μακαρόνια, πατάτα, ψωμί κ.ά.). Με αυτόν τον τρόπο έχεις ένα πλήρες γεύμα στη σωστή ποσότητα.
Προβληματίζεσαι για τα όσπρια;
Σε αυτή την περίπτωση σου έχω μία πολύ νόστιμη και εύκολη λύση: κάνε τη σούπα… σαλάτα. Δοκίμασε να φας φακοσαλάτα, ρεβιθοσαλάτα, σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα, πίστεψε με θα τις λατρέψεις. Άλλος ένας πολύ θρεπτικός τρόπος να καταναλώσεις τα όσπρια, είναι συνδυάζοντάς τα με ρύζι, όπως φακόρυζο, ρεβιθόρυζο κ.ο.κ. Με αυτό τον τρόπο και προσλαμβάνεις πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και δε δυσκολεύεσαι με τη μεταφορά τους στο γραφείο.
Απλά δοκίμασέ το
Αν δίσταζες μέχρι σήμερα να πάρεις το τάπερ στη δουλειά ελπίζω να σου έδωσα εύκολες λύσεις και καλούς λόγους για να το κάνεις. Μπορεί τώρα να σου φαίνεται δύσκολο, αλλά αν το δοκιμάσεις θα δεις πως αξίζει τον κόπο. Εξάλλου το φαγητό που ετοιμάζεις με τα χεράκια σου είναι πάντα καλύτερο.
* Eυχαριστούμε πολύ την Σαμαρά Ζωή
Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, M.Sc
Πτυχιούχο Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
2410 288053
Facebook page: Dieticious by Zoi Samara
Instagram: @dieticious_sam