Oι τροφές που πρέπει να αποφύγεις πριν πιεις αλκοόλ
- 7 ΣΕΠ 2016
Στο άδειο στομάχι καλό είναι να μην ρίχνουμε οινόπνευμα, αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ό,τι κι αν φάμε η επίδραση του αλκοόλ θα είναι πιο ήπια. Ό,τι βάλεις στο στόμα σου στο γεύμα που προηγείται ή “τρέχει” παράλληλα με τα ποτά θα παίξει ρόλο στον αν αργότερα θα υποφέρεις ή όχι από hangover, φουσκώματα, και λοιπά δυσάρεστα. Παραδόξως, τα πιο συνηθισμένα πράγματα που τρώμε πριν ή κατά τη διάρκεια μίας εξόδου, είναι και τα πιο ακατάλληλα.
Αλμυρά σνακς
Πατατάκια, ξηροκάρπια, ποπ κορν, αλλαντικά, τυριά είναι- ω,ναι- πολύ νόστιμα, αλλά ας μην ξεχνάμε πως η περιεκτικότητά τους σε αλάτι χτυπάει κόκκινο. Και το αλκοόλ αφυδατώνει έτσι κι αλλιώς. Πάρε λοιπόν το χέρι σου από το μπολ (εκτός αν περιέχουν αγγουράκια/καροτάκια) και κατανάλωνε δύο ποτήρια νερό για κάθε ποτό που κατεβάζεις.
Σούσι
Πολύ αλάτι κι εδώ, όπως άλλωστε και η σόγια που τα συνοδεύεις. Αν δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτά τα ιαπωνικά καλούδια, ας είναι τουλάχιστον sashimi, που είναι πιο ελαφρύ.
Σαλάτα
Κανένα στομάχι δεν “βιώνει” κορεσμό με μαρούλι. Εκτός αν η σαλάτα περιλαμβάνει μια γερή δόση πρωτεΐνης ή υδατάνθρακα, οπότε μιλάμε για πλήρες γεύμα.
Πικάντικα
Μπορεί το spicy food να εξασφαλίζει πολλά οφέλη για την υγεία μας, αλλά η αλήθεια είναι πως όλα αυτά τα βαριά μπαχάρια καλό είναι να μην έρχονται σε άμεση επαφή με το αλκοόλ στον οργανισμό σου, ειδικά πριν τον ύπνο. Γιατί απλά δεν θα κοιμηθείς ποτέ, ειδικά αν το στομάχι σου είναι ευαίσθητο.
Τηγανητά
Ο συνδυασμός τους με αλκοόλ προκαλεί εκτόξευση κατακράτησης, φουσκώματος και βαρυστομαχιάς. Το λάδι με το οινόπνευμα δεν κάνουν καλή ένωση. Θα χωνέψεις του χρόνου.