Ποιες τροφές σε κάνουν να πεινάς;
- 12 ΔΕΚ 2014
Σου έχει τύχει ποτέ να τρως, να τρως, να φουσκώνεις και μετά από λίγο πάλι να πεινάς; Είμαστε σίγουρες πως ναι και ψάξαμε να μάθουμε το γιατί. Μια νέα έρευνα μας άνοιξε τα μάτια.
Έρχεται από το University of Southern California και λέει ότι η φρουκτόζη, μπορεί στην πραγματικότητα να μας κάνει να πεινάμε περισσότερο και άρα μας ωθεί στο να τρώμε πιο πολύ.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η φρουκτόζη περιέχεται σε τροφές που κατεξοχήν τις έχουμε στο μυαλό μας ως “καλές” και ίσως λιγότερο παχυντικές. Πρόκειται για φυσικό ζάχαρο που τρώμε σε φρούτα, μέλι, λαχανικά και σιρόπια.
Η λίστα με τις τροφές αυτές είναι μακρύς. Ενδεικτικά, έτσι για να έχεις μια ιδέα, φρουκτόζη έχουν: Μήλο, κέτσαπ, μπανάνα, αχλάδι, καρπούζι, σταφύλι, ντομάτα, κεράσια, μπαλσάμικο, κίουι, iceberg, φράουλες, ανανάς.