Πόσο ασφαλές είναι τρώμε να κοτόπουλο που είναι λίγο ροζ;
- 9 ΙΟΥΝ 2024
iStock
Πολλοί άνθρωποι αγαπούν το κοτόπουλο, αλλά το μαγείρεμά του, δυσκολεύει. Αυτό συμβαίνει επειδή αν δεν είναι καλά ψημένο, μπορεί να προκαλέσει αρρώστιες. Περίπου 48 εκατομμύρια άνθρωποι αρρωσταίνουν από τροφιμογενείς ασθένειες κάθε χρόνο, και τα βακτήρια, όπως η σαλμονέλα και το καμπυλοβακτήριο που μπορεί να βρεθούν και στο κοτόπουλο είναι συχνά υπεύθυνα. Αυτά τα βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν διάρροια, πυρετό και στομαχικές κράμπες.
Το θέμα είναι ότι πολλοί δεν ξέρουν πότε το κοτόπουλο είναι πραγματικά μαγειρεμένο. Συνήθως, αν είναι ροζ, νομίζουμε ότι δεν είναι ασφαλές να το φάμε. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα σωστό. Ένα κοτόπουλο που είναι λίγο ροζ μπορεί να είναι καλά ψημένο, ενώ ένα που είναι λευκό μπορεί να μην είναι.