ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πρωινό: 5 μεσογειακές συνταγές με αυγά και κάνεις διακοπές στο μπαλκόνι

Unsplash

Το πρωινό είναι αδιαμφισβήτητα το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Το θέμα είναι ότι το Instagram σου έχει γεμίσει με πρωινά από κάθε ελληνικό νησί και εσύ είσαι ακόμα στην πόλη.

Αυγά με αβοκάντο και φρέσκο ψωμάκι, βρώμη με φρούτα, ομελέτες, σολομοί με αγγουράκια. Πρωινό για όλα τα γούστα με λαχταριστές μεσογειακές γεύσεις. Δεν έχει καμία σημασία αν έχεις ξεμείνει στην πόλη ή αργούν πολύ οι διακοπές σου. Πάμε να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με τον καλύτερο και νοστιμότερο τρόπο. Ας φέρουμε την Αμοργό στο μπαλκόνι μας.

Μπολ με αυγό και λαχανικά

Υλικά:

μισό κιλό λαχανάκια Βρυξελλών

μισό κιλό γλυκοπατάτες

1μιση κουταλιά ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια ρόκα

4 αυγά

2 κουταλιές χαρίσα

3 κουταλιές μηλόξιδο

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι. Κόψε τα λαχανάκια στη μέση και τις γλυκοπατάτες σε κυβάκια. Άπλωσέ τα στο ταψί και ρίξε αλατοπίπερο και ελαιόλαδο. Ψήσε στον φούρνο για 17-20 λεπτά. Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το ελαιόλαδο, τη χαρίσα και το μηλόξιδο. Τηγάνισε ή κάνε ποσέ τα αυγά και βάλε τα σε ένα βαθύ μπολ με τα λαχανικά και το dressing.

Μεσογειακή ομελέτα

Υλικά:

8 αυγά

1/3 φλιτζάνι γάλα

1 κουταλάκι ρίγανη

αλατοπίπερο

4 φλιτζάνια baby ρόκα

1 1/4 φλιτζάνι ψητές πιπεριές

μισό φλιτζάνι κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

3/4 φλιτζάνι τριμμένο κατσικίσιο τυρί

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε τα αυγά με το γάλα και τη ρίγανη. Αλατοπιπέρωσε. Βάλε σε ένα ταψί τη ρόκα, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το κατσικίσιο τυρί και το μείγμα των αυγών από πάνω και ψήσε σε χαμηλή θερμοκρασία.

Πρωινό caprese

Υλικά:

2 αυγά

3 φέτες μοτσαρέλα

1 ντομάτα σε φέτες

1 κουταλάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

φρέσκα φύλλα βασιλικού

αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Κάνε τα αυγά ποσέ ή κλασικά βραστά. Κόψε σε φέτες και βάλε τις σε πιάτο με τις φέτες μοτσαρέλα και ντομάτας. Ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και βασιλικό από πάνω.

Αυγά μάτια με σπαράγγια

Υλικά:

1 κιλό σπαράγγια

μία χούφτα τοματίνια

4 αυγά

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλάκια θυμάρι

αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλε τα σπαράγγια και τα τοματίνια σε ένα ταψάκι. Μην ξεχάσεις το αλατοπίπερο, ελαιόλαδο και θυμάρι. Ψήσε 10-12 λεπτά. Σπάσε από πάνω τα αυγά, αλατοπιπέρωσε και ξαναβάλε στον φούρνο για 7-8 λεπτά.

Muffins με αυγά, φέτα και σπανάκι

Υλικά:

12 αυγά

μισό φλιτζάνι γάλα

αλατοπίπερο

2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι

225 γραμ. λιαστές ντομάτες

125 γραμ. τριμμένη φέτα

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και ανακάτεψε τα αυγά, το γάλα και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ. Θα χρειαστείς ταψί για θήκες muffins. Βάλε σε καθεμία λίγο σπανάκι, φέτα, λιαστή ντομάτα και μοίρασε το μείγμα των αυγών ισόποσα έτσι ώστε να γεμίσουν μέχρι τη μέση. Ψήσε 20-25 λεπτά.

Exit mobile version