WELLNESS

Συμβουλές από μπάρμεν για το πρώτο ραντεβού

Μετά από κάμποσα μηνύματα και τηλέφωνα, επιτέλους κανονίζετε να βγείτε ραντεβού. Το πρώτο σας ραντεβού. Σημαίνει συναγερμός στα "κεντρικά". Ψάχνεις να δεις τι θα φορέσεις, πώς θα βαφτείς, πώς θα χτενιστείς. Παίρνεις τηλέφωνα τους φίλους σου.  Κάθεσαι για πολλή ώρα μπροστά στον καθρέφτη. Δοκιμάζεις ρούχα, παπούτσια και κραγιόν. Αγχώνεσαι με τα πάντα.

Δικαίως αγχώνεσαι με όλα τα παραπάνω. Τα έχουμε περάσει και ξαναπεράσει. Με ένα πράγμα μόνο δε χρειάζεται να αγχώνεσαι: με το μπάρμαν που θα βρίσκεται εκεί που θα πάτε.

Ο ρόλος του μπάρμαν στο πρώτο ραντεβού δυο ανθρώπων, ως ο “τρίτος παράγοντας”, είναι φαινομενικά αόρατος. Ταυτόχρονα βρίσκεται και δε βρίσκεται εκεί. Κάτι σαν τη γάτα του Σρέντινγκερ, αλλά σε νυχτερινή έξοδο.

Στην πραγματικότητα, επειδή η εμπειρία του πίσω από τη μπάρα είναι μεγάλη, επειδή έχουν περάσει μπροστά από τα μάτια του δεκάδες πρώτα ραντεβού, τόσο επιτυχημένα όσο και αποτυχημένα, ένας μπάρμαν μπορεί να σε βοηθήσει ουσιωδώς να επιτύχεις αυτό που θέλεις: αν όχι ένα αξέχαστο, ένα πολύ καλό πρώτο ραντεβού με τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει. 

Μια μικρή βόλτα στα μπαρ του κέντρου της Αθήνας μας εξασφάλισε χρήσιμες συμβουλές για το πρώτο ραντεβού, από “παρατηρητές πρώτων ραντεβού” που έχουν δει πολλά κι έχουν ακούσει ακόμα περισσότερα.

Όποιος βιάζεται σκοντάφτει

 

Καταλαβαίνουμε την αγωνία και των δυο προσώπων, όταν βγαίνουν στο πρώτο τους ραντεβού. Θέλουν να δείξουν τον καλό τους εαυτό, να μην πουν πράγματα που μπορεί να παρεξηγηθούν, να είναι ευχάριστοι και κεφάτοι, αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό.

Συχνά, στην προσπάθειά τους να επιτύχουν όλα τα παραπάνω, επιδεικνύουν μια συμπεριφορά συνολικά βιαστική.

Σύμφωνα με τον Γιώργο, τον μπάρμαν του Key Bar, παρατηρείται πολλή βιασύνη στο πρώτο ραντεβού. Οι άντρες βιάζονται να πάρει το ραντεβού έναν συγκεκριμένο προσανατολισμό, όποιος κι αν είναι αυτός. Έτσι, δε χαλαρώνουν καθόλου, αυτό γίνεται εμφανές, δημιουργείται αμηχανία και η κουβέντα δε ρολάρει. Το ίδιο συμβαίνει συχνά και με τις γυναίκες.

Αφήστε, λοιπόν, το πράγμα να πάει μόνο του. Κι ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει.

Πάνω απ’ όλα η ευγένεια

Δε χρειάζεται να φτάνουμε στα άκρα. Οι ευγενικοί τρόποι, όμως, δεν έβλαψαν ποτέ, κανένα πρώτο ραντεβού.

Η επιτηδευμένη ευγένεια συνήθως εκλαμβάνεται ως υποκριτική συμπεριφορά. Κι επίσης, ό,τι είναι προσποιητό, δεν έχει θέση σε ένα πρώτο ραντεβού. Δε θα σε εκτιμήσει κάποιος, αν καταλάβει ότι προσποιείσαι τρόπους που δεν έχεις.

Οι γυναίκες, λοιπόν, έχουν μια τάση να το παρακάνουν με την ευγένεια στο πρώτο ραντεβού. Δε χρειάζεται, βέβαια, να χαστουκίσεις τον άλλο. Ας είσαι, όμως, λίγο πιο χαλαρή και αυθόρμητη.

Όπως μας είπε ο Αινείας, μπάρμαν στην Αμπάριζα, οι άντρες στα πρώτα ραντεβού είναι τόσο ευγενικοί όσο πρέπει. Δε σου τραβάνε το σκαμπό για να καθίσεις, δεδομένου ότι δε ζούμε στο 1950. Πλην, όμως, η συμπεριφορά τους είναι λίγο πιο “παρορμητική” στον συγκεκριμένο τομέα. Πιο «φυσική», θα λέγαμε.

Αφήστε τον άλλο να μιλήσει

Οι γυναίκες, συχνά πάνω στον ενθουσιασμό μας, πιάνουμε την πάρλα και δεν αφήνουμε τον άλλο να μιλήσει. Θέλουμε να του τα πούμε όλα, να σχηματίσει μια συγκεκριμένη εικόνα για μας, εντυπωσιακή και όσο το δυνατόν πληρέστερη.

Αν τύχει και είμαστε πιο ντροπαλές, υπάρχει περίπτωση να μας πάρει μονότερμα ο άλλος. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Αφού δε μιλάμε πολύ εμείς, μπορεί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να μας δώσει μια πλήρη εικόνα για τον εαυτό του. Και να μη σταματάει με τίποτα, διαπράττοντας έτσι ένα μοιραίο λάθος για πρώτο ραντεβού.

Έτσι πιστεύουν ο Κοσμάς και ο Μιχάλης, μπάρμεν στο Senza. Είναι λάθος το να μιλάς χωρίς σταματημό στο πρώτο ραντεβού, όσο κι αν το κάνεις για να σε γνωρίσει καλύτερα ο άλλος.

Κάτω τα χέρια από το κινητό

Το κινητό είναι μια συσκευή εξαιρετικά χρήσιμη για να διαχειριστείς στιγμές αμηχανίας. Το πρώτο ραντεβού είναι σε εξέλιξη και εξαντλείτε τα περισσότερα θέματα από αυτά που ξέρετε ότι ενδιαφέρουν και τους δυο σας. Τι κάνεις τότε; Μια κλασική, πλέον, κίνηση, είναι να πιάσεις το κινητό σου. Όχι απλά για να δεις αν έχεις κάποιο μήνυμα. Αλλά για να τσεκάρεις το Facebook, το Twitter, το Instagram. Ακόμα και τα emails σου.

Σύμφωνα με τον Γιώργο από το Key Bar, οι άντρες είναι αυτοί που ασχολούνται συχνότερα με το κινητό τους, κατά τη διάρκεια του πρώτου ραντεβού. Ο Αινείας από την Αμπάριζα έχει διαφορετική άποψη. Πιστεύει ότι οι γυναίκες καταφεύγουν συχνότερα και άσκοπα στη συσκευή τους.

Χαλαρώστε, λοιπόν, και βάλτε το κινητό στο flight mode. Έτσι θα έχετε ένα ακόμα εμπόδιο για να μην ασχολείστε συνέχεια με τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, όσο έχετε απέναντί σας έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορείτε και θέλετε να κουβεντιάσετε για κάτι. Οτιδήποτε. Ακόμα και για τα φιστίκια που σας σέρβιραν με το ποτό.

Μην πιείτε όλη την κάβα

 

Δεν πρόκειται για ιδιοτροπία του μπάρμαν. Δεν είναι ότι βαριέται να σας σερβίρει. Είναι ότι το πολύ ποτό μάλλον θα θολώσει το μυαλό και είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει τη συμπεριφορά σε κατευθύνσεις που δε θέλεις.

Φυσικά και θα πιεις για να χαλαρώσεις. Αλλά όχι τόσο, ώστε να μην ξέρεις τι λες και τι κάνεις. Εκτός κι αν η πορεία του πρώτου ραντεβού είναι τέτοια, που θέλεις να μην ξέρεις τι λες και τι κάνεις. Οπότε πάμε πάσο. Πιες όσο θέλεις κι ο μπάρμαν θα είναι πάντα εκεί να σε εξυπηρετήσει.

Μπορείς πάντα να ακολουθήσεις τις συμβουλές του μια άλλη φορά, όταν το ραντεβού σου θα σε ενδιαφέρει στ’ αλήθεια. 

Διάβασε ακόμα στο Ladylike:

Ευκαιριακό σεξ Vs σχέση. Τι αναζητούμε τελικά;

Ποιος τύπος άντρα είναι ο ιδανικός για σένα