ΣΧΕΣΕΙΣ

Τα 10 πιο συχνά λάθη στα dating apps (και πώς να τα αποφύγεις)

iStock

Ο κόσμος του online dating, έχει τον δικό του ξεχωριστό τρόπο λειτουργίας και φυσικά ακολουθεί τους δικούς του κανόνες. Αν και άγραφοι, εξακολουθούν να είναι κανόνες, γι’ αυτό τα πράγματα θα ήταν για όλους καλύτερα, αν ακολουθούνται ευλαβικά.

Οι διαδικτυακές γνωριμίες που γίνονται μέσω dating apps, είναι πιο συχνές μεταξύ των νεότερων ενηλίκων. Περίπου οι μισοί από αυτούς (53%), είναι κάτω των 30 ετών και έχουν χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους κάποια εφαρμογή γνωριμιών. Το ποσοστό αυτό μειώνεται στις ηλικίες 30 έως 49 (37%), στο 20% στις ηλικίες 50 έως 64 ετών και στο 13% στις ηλικίες 65 και άνω. Οι πιθανότητες λοιπόν, να χρησιμοποιείς και εσύ ένα dating app, είναι πολλές. Είσαι σίγουρη όμως ότι το χρησιμοποιείς σωστά; Παρακάτω σου παρουσιάζουμε τα 10 πιο συχνά λάθη του online dating και πώς μπορείς να τα αποφύγεις, αναβαθμίζοντας το προφίλ σου.

Τα 10 πιο συχνά λάθη στα dating apps (και πώς να τα αποφύγεις)

1. Δεν λες τίποτα για τον εαυτό σου

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που μπορείς να συναντήσεις στα dating apps, είναι τα προφίλ που έχουν μόνο φωτογραφίες.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις έναν συμβατό ταίρι, εάν δώσεις μια μικρή γεύση του ποια είσαι και τι ψάχνεις.

Προσοχή! Δεν μιλάμε για βιογραφικό τύπου LinkedIn. Απλώς για μερικές λεπτομέρειες που υπογραμμίζουν τις προσδοκίες σου και δείχνουν τα πράγματα που σου αρέσουν.

2. Όλες οι φωτογραφίες σου είναι με άλλα άτομα

Μπορεί να πέρασες υπέροχα με τα κορίτσια σε εκείνη την εκδρομή στο Ναύπλιο, ωστόσο, η ομαδική σας φωτογραφία, δεν έχει καμία θέση στο προφίλ σου σε ένα dating app.

Γενικά προσπάθησε να αποφύγεις φωτογραφίες, που δυσκολεύουν τους άλλους να σε αναγνωρίσουν. Στόχος είναι οι περισσότερες από τις φωτογραφίες, να αφορούν εσένα.

Η εμφάνιση δεν είναι το παν, αλλά τα matches σου, θέλουν να δώσουν ένα πρόσωπο στο όνομά σου, και η έλξη είναι μέρος του παιχνιδιού.

Άσε τα φίλτρα, τις μακρινές και αφηρημένες λήψεις για το Instagram.

3. Κάνεις swipe δεξιά υπερβολικά πολλές φορές

Είναι λογικό να σκεφτείς ότι όσο περισσότερα matches έχεις, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητές σου να βρεις τον έρωτα ή τέλος πάντων ένα ραντεβού.

Αλλά υπάρχουν μειονεκτήματα στο να κάνεις υπερβολικά swipe προς τα δεξιά.

Πρώτον, η ποιότητα των συνομιλιών και των ραντεβού σου, μπορεί να μην είναι τόσο υψηλή αν δεν είσαι επιλεκτική. Επίσης, εκτός και αν πληρώνεις για ένα πρόγραμμα premium, πολλά dating apps περιορίζουν τον αριθμό των swipes, που μπορείς να κάνεις μέσα σε ένα 24ωρο.

Αν και δεν υπάρχει «μαγικός αριθμός», προσπάθησε να κάνεις swipe δεξιά μόνο εάν το προφίλ του ατόμου είναι συμβατό με τα ενδιαφέροντα σου και σε ελκύει σωματικά.

4. Δεν κάνεις καλή εισαγωγή

Οι πρώτες εντυπώσεις έχουν σημασία. Και σε περίπτωση που δεν το έχεις ήδη προσέξει ο κόσμος του online dating είναι κομματάκι ανταγωνιστικός.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξασφαλίσεις την προσοχή του άλλου, θα μπορούσε να είναι μια πιο συγκεκριμένη ερώτηση, με όποια πληροφορία μπορείς να πάρεις από το προφίλ του.

Επίσης, μην φοβάσαι να φλερτάρεις. Αν και μερικές φορές αμφισβητείται η καταλληλότητα ενός emoji, οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν μια αίσθηση παιχνιδιάρικου χαρακτήρα. Wink!

5. Αντιδράς άσχημα όταν σε αγνοούν

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα «ματσαρίσματα» στα dating apps δεν γίνονται αμέσως.

Πολλοί π.χ μπορεί να έχουν απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις τους. Ή πολύ απλά μπορεί να δίνουν προτεραιότητα σε άλλα πράγματα, κατά τη διάρκεια μιας πολυάσχολης εβδομάδας.

Μπορεί κάποιος να σου αρέσει πολύ, αλλά αν δεν αισθάνεται το ίδιο, είναι καλύτερο να μην το πιέσεις. Και στην περίπτωση του ghosting, πες απλά Thank you Next.

6. Δεν αποκαλύπτεις τις προτιμήσεις και τις προθέσεις σου

Το να μην βρίσκεσαι στην ίδια σελίδα με τον άλλο, είναι ένα από τα πιο συχνά και μεγαλύτερα λάθη, που μπορείς να κάνεις στα dating apps.

Φρόντισε να κάνεις σαφές από την αρχή τι ψάχνεις και τι σου αρέσει και να βάλεις σαφή όρια. Και αυτό ισχύει και για τις δύο μεριές, γι΄αυτό φρόντισε να μάθεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις προτιμήσεις και τις προτιμήσεις του άλλου.

7. Η παγίδα του «πολύ νωρίς»

Ενώ μια από τις πιο δημοφιλείς συμβουλές των dating apps, είναι να μην μιλάς πολύ πριν κανονίσεις ένα ραντεβού, το αντίθετο μπορεί επίσης να κάνει κάποια ζημιά.

Κάπως έτσι μπορείς να βρεθείς εγκλωβισμένη σε ένα ραντεβού με έναν άνθρωπο με τον οποίο δεν έχεις κανένα κοινό μαζί του, έχετε διαφορετικές προσδοκίες από το ραντεβού ή ακόμα χειρότερα, με έναν αγενή και εχθρικό τύπο.

Δεν λέμε να πας στο άλλο άκρο, αλλά αν αφιερώσεις λίγες μέρες για να γνωριστείτε, μπορεί να σου δώσει μια σύνοψη για όσα μπορεί να συμβούν (ή να μην συμβούν).

8. Μιλάς περί ανέμων και υδάτων

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που όσοι χρησιμοποιούν dating apps κάνουν.  Το «πως πάει η μέρα σου;» είναι μια καλή ερώτηση για την κολλητή σου, αλλά δεν λέει πολλά για ένα νέο φλερτ. Ειδικά αν δεν έχετε γνωριστεί ακόμα.

Αντίθετα, προτίμησε ερωτήσεις που ταιριάζουν στην περίσταση και που μπορούν να εξάψουν τη φαντασία, ενώ ταυτόχρονα σε βοηθούν να καταλάβεις μια ώρα αρχύτερα, αν ταιριάζεις ή όχι με τον άλλον.

9. Αγχώνεσαι ότι θα σε αναγνωρίσουν

Δεν είναι ασυνήθιστο πράγμα να νιώθεις λίγο αμήχανα όταν δημιουργείς ένα διαδικτυακό προφίλ σε ένα dating app, ειδικά αν είναι η πρώτη σου φορά.

Ωστόσο, η υπερβολική προσπάθεια να μην σε αναγνωρίσει κόσμος, μπορεί να σαμποτάρει τις προσπάθειές σου να βρεις ένα συμβατό ταίρι.

Προσπάθησε λοιπόν να αγκαλιάσεις πλήρως την επιλογή σου και να συμβιβαστείς με το γεγονός ότι τα dating apps, είναι ένας νόμιμος τρόπος για να γνωρίσεις έναν νέο σύντροφο. Μπορείς πάντα να ζητήσεις βοήθεια από την κολλητή σου, για να επιλέξετε μαζί κολακευτικές φωτογραφίες που δείχνουν το πρόσωπό σου και τις δραστηριότητες που αγαπάς.

10. Προσποιείσαι ότι είσαι κάτι που δεν είσαι

Δεν εννοώ ότι είσαι κάτι σαν τον Απατεώνα του Tinder.  Όλοι σε κάθε ραντεβού βάζουμε τα δυνατά μας για να προβάλλουμε την καλύτερη version του εαυτού μας. Η παγίδα που πρέπει να αποφύγεις εδώ, είναι να πεις ψέματα ή να υπερβάλλεις, προβάλλοντας ορισμένα χαρακτηριστικά που θεωρείς ότι θα σε κάνουν να φανείς πιο ενδιαφέρουσα.

Οι ειδικοί επιμένουν ότι η συγκεκριμένη πρακτική, μπορεί να ενισχύσει την υποσυνείδητη πεποίθηση ότι δεν είσαι αρκετά καλή. Κάτι που όχι μόνο επηρεάζει τη δική σου ευτυχία, αλλά θα μπορούσε επίσης να σαμποτάρει μια νέα σχέση.

Now you know!

Exit mobile version