Τα 9 σημάδια που δείχνουν ότι δεν σε βλέπει σοβαρά
- 31 ΔΕΚ 2016
Έχεις την αίσθηση πως είναι μαζί σου για να περνάει την ώρα του χωρίς πολλά πολλά και ότι δεν του βγάζεις τίποτα παραπάνω, ενώ εσύ προσβλέπεις σε μία φυσιολογική σχέση με παρόν και μέλλον; Έχεις μπλέξει με κάποιον που φρικάρει στην ιδέα της δέσμευσης- μαζί σου ή και γενικότερα; Αν ναι, τότε τα παρακάτω τα έχει στην ημερήσια διάταξη. Λάβε τα σοβαρά υπόψιν σου αν δεν είσαι στην ίδια διάθεση μ' εκείνον.
Έχεις την αίσθηση πως είναι μαζί σου για να περνάει την ώρα του χωρίς πολλά πολλά και ότι δεν του βγάζεις τίποτα παραπάνω, ενώ εσύ προσβλέπεις σε μία φυσιολογική σχέση με παρόν και μέλλον; Έχεις μπλέξει με κάποιον που φρικάρει στην ιδέα της δέσμευσης- μαζί σου ή και γενικότερα; Αν ναι, τότε τα παρακάτω τα έχει στην ημερήσια διάταξη. Λάβε τα σοβαρά υπόψιν σου αν δεν είσαι στην ίδια διάθεση μ’ εκείνον.
Η επικοινωνία ξεκινάει πάντα από σένα
Δε σου στέλνει πρώτος μήνυμα, ούτε σηκώνει συχνά το χεράκι του να σου να τηλεφωνήσει. Η επικοινωνία σας γίνεται με δική σου πρωτοβουλία και συνήθως τελειώνει σε σένα- γιατί εκείνος δεν δείχνει να έχει καμία τεράστια διάθεση να πιάσετε κουβέντα. Εξαιρούνται κάτι βράδια που στέλνει «είμαι μόνος, θες να έρθεις»;
Κανονίζει μαζί σου όταν δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει
Σε συστηματική βάση κανονίζει πρώτα με τους φίλους του κι αν δεν “κάτσει”, σε ρίχνει ως Plan B. Γενικώς αποφεύγει να προγραμματίζει μαζί σου το οτιδήποτε έγκαιρα. Αν κάτσει(ς), έκατσε(ς).
Αποφεύγει κουβέντες περί δέσμευσης
Αν, μετά από ένα σεβαστό χρονικό διάστημα συνεχίζει να είναι απρόθυμος στο να συζητήσει το ενδεχόμενο να κάνετε το όποιο επόμενο βήμα (από το να είστε μαζί κανονικά σε σχέση μέχρι το να μείνετε μαζί), μην χάνεις άλλο χρόνο, ζήτα να μάθεις πώς σκέφτεται για σας, ώστε ν’ αποφασίσεις αν θες να συνεχίσεις να επενδύεις χρόνο και ενέργεια σε κάποιον με τον οποίο να μην θέλετε καθόλου τα ίδια πράγματα σε προσωπικό επίπεδο.
Ακυρώνει συχνά
Αν προφασίζεται “πολλή δουλειά” και “ξαφνικό πονοκέφαλο” παραπάνω από ό,τι μπορεί ν’ αντέξεις, είναι πιθανότατα λόγω του άγχους ή της αδιαφορίας που του προκαλεί η ιδέα μιας σοβαρής σχέσης μαζί σου.
Χτυπάει μόνο όταν απομακρύνεσαι
Είναι εδώ όταν σταματάει να σε νιώθει σίγουρη. Τι ταλαιπωρία είναι αυτή; Πόσο καιρό πιστεύεις ότι θ’ αντέξεις αυτό το παιχνίδι; Εκείνος που δείχνει ότι σε θέλει μόνο όταν σε χάνει, δεν θέλει εσένα, τον εγωισμό του τροφοδοτεί. Μετά τη 2η-3η φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει αμφιβολία.
Δεν ξέρει πολλά για σένα
Γιατί προφανώς δεν ενδιαφέρεται να μάθει λεπτομέρειες, οι οποίες δεν θα του χρησιμεύσουν κάπου. Τι τον νοιάζει ποια είναι τα όνειρά σου, ποιο φαγητό απεχθάνεσαι ή ποιες είναι οι φίλες σου; Για τους άλλους συγκρατούμε κυρίως πράγματα που μας νοιάζουν.
Δε σε συστήνει στους δικούς του ανθρώπους
Εννοείται πως το να μη σ’ έχει συστήσει στους γονείς του δεν είναι το ίδιο τραγικό με το να μην ξέρεις τους φίλους του, ωστόσο αν είστε μαζί πάνω από 1-2 χρόνια και τον βλέπεις να φρικάρει έστω στην ιδέα ότι είδες τον πατέρα του τυχαία κάτω από το σπίτι, ίσως πρέπει να τα πείτε λίγο.
Δεν είσαι πουθενά στα μελλοντικά του σχέδια
Ενώ κάνει γενικώς σχέδια, δε σε «βλέπεις» πουθενά. Κανονίζει διακοπές μόνος του, δεν θεωρεί ότι έχετε κοινές κοινωνικές υποχρεώσεις. Και πριν λίγες μέρες σου πέταξε ότι έστειλε και κάτι βιογραφικά εκτός συνόρων…
Δηλώνει ότι δεν ξέρει τι θέλει να κάνει στη ζωή του
Είναι ειλικρινής, δεν ξέρει τι του γίνεται, δεν έχει κάποιο πλάνο ζωής. Στην περίπτωση που εσένα αυτό δεν σε χαλαρώνει αλλά σε κάνει να νιώθεις αβεβαιότητα, δικαίωμά σου. Αν ξέρει πως αυτό που θέλει δεν είσαι εσύ και για τους χ, ψ λόγους το τραβάει μαζί σου, καλό θα ήταν να το ξέρεις και να παρθούν αποφάσεις. Σε κάτι τέτοιες καταστάσεις το “τώρα” αποδεικνύεται καλύτερο από το “αργότερα”.