Τα πιο συχνά ατυχήματα στο σεξ και πώς να τα προλάβεις
- 12 ΙΑΝ 2024
Οι πιθανότητες τραυματισμού ή ατυχήματος, κατά τη διάρκεια του σεξ είναι πολλές. Τα ζευγάρια που ξεκίνησαν να σχεδιάζουν μια νύχτα πάθους και κατέληξαν στα επείγοντα, δεν είναι λίγα.
Μια λάθος κίνηση την ώρα που ο ένας απολαμβάνει τον άλλον, κατά τη διάρκεια του σεξ. Μια απότομη αλλαγή στην στάση σας τη στιγμή που θερμοκρασία πιάνει «κόκκινο». Ένας λάθος υπολογισμός δύναμης, ένα στραβοπάτημα, ένα «κρακ» και ένα «αχ». Όλα αυτά είναι πιθανά ατυχήματα που μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής επαφής. Παρακάτω, σού αναλύουμε τα πιο συνηθισμένα ατυχήματα στο σεξ και τρόπους για να τα αποφύγεις. Τα ατυχήματα. Όχι το σεξ.
Το κακό το φερμουάρ
Ένα φαινομενικά κωμικό ατύχημα που, ωστόσο, μπορεί να εξελιχθεί σε αρκετά επώδυνο. Σοβαρά, προκαλεί μαρτυρικούς πόνους. Αποφύγετε τις απότομες κινήσεις στα ευαίσθητα σημεία. Επίσης εκτός από φερμουάρ υπάρχουν και τα κουμπιά. Πολύ πιο safe και κάνουν και το παθιάρικό εφέ τους, άμα ξηλώσεις κανένα.
Ατυχήματα στο σεξ και αλλεργίες
Αλλεργία στο σπέρμα
Ήξερες ότι 1 στις 10 γυναίκες μπορεί να παρουσιάσει αλλεργία στο σπέρμα; Πράγματι, η αλλεργία στο σπέρμα εμφανίζεται στο 12% του γυναικείου πληθυσμού και μπορεί να προκαλέσει μέχρι και αναφυλαξία.
Αυτό που έχουν διαπιστώσει οι επιστήμονες είναι πως οι γυναίκες που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, δεν ήταν αλλεργικές στα σπερματοζωάρια, αλλά σε κάποιο συστατικό του σπέρματος, όπως σε μια πρωτεΐνη που μπορεί να προέρχεται από τον προστάτη.
Εάν υπάρχει υποψία αλλεργίας σπέρματος, ο γυναικολόγος σας μπορεί να σας στείλει σε αλλεργιολόγο που θα κάνει δερματικό τεστ με το σπέρμα του συντρόφου σας για να το επιβεβαιώσει. Η χρήση προφυλακτικών μπορεί επίσης να βοηθήσει. Αν μιλάμε για σεξ χωρίς προφυλακτικό, συνίσταται η λήψη αντιισταμινικού πριν την σεξουαλική επαφή.
Αλλεργία στο προφυλακτικό
Υπολογίζεται ότι περίπου 1% του γενικού πληθυσμού εμφανίζει τη συγκεκριμένη αλλεργία με ανοδική τάση. Η αυξημένη τα τελευταία χρόνια έκθεση των ανθρώπων σε πληθώρα προϊόντων τα οποία περιέχουν λάστιχο (λάτεξ) έχει οδηγήσει σε αύξηση των περιπτώσεων αλλεργίας σε αυτό
Όσοι εμφανίζετε αλλεργικά συμπτώματα λοιπόν, θα πρέπει να εξεταστείτε ώστε να επιβεβαιωθεί η αλλεργία σας στο latex. Αναφορικά με τα προφυλακτικά, στην αγορά κυκλοφορούν τέσσερις τύποι non-latex προφυλακτικών: πολυισοπρενίου, πολυουρεθάνης, δέρματος αρνιού και νιτριλίου.
Τραυματισμός κόλπου ή εντέρου
Είναι συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια βίαιης ή βιαστικής σεξουαλικής επαφής να προκαλούνται άλλοτε πιο ελαφριοί, άλλοτε πιο σοβαροί τραυματισμοί του κόλπου ή του εντέρου. Οδηγίες χρήσεως εδώ δεν υπάρχουν. Απλά πάρτε το λίγο πιο χαλαρά αν δείτε ότι ζορίζεστε.
Ατυχήματα στο σεξ με το προφυλακτικό
Από τα ατυχήματα που σε κάνουν να ιδρώνεις και προκαλούν πανικό. Είναι συνηθισμένο να καταλάβεις ότι ένα προφυλακτικό έσπασε κατά τη διάρκεια του σεξ, αλλά μπορεί επίσης και να γλίστρησε μέσα σου. Τι κάνεις λοιπόν; Μία ιδέα είναι να ξαπλώσεις και να προσπαθήσεις να το βγάλεις με τα δάχτυλά σου. Eάν έχει κολλήσει λίγο ψηλότερα από ότι μπορεί να φτάσεις με τα δάχτυλά σου, κάνε ένα βαθύ κάθισμα, ενώ προσπαθείς να το βγάλεις.
Εάν εξακολουθείς να μην μπορείς να το βγάλεις, επισκέψου έναν γιατρό ή τα επείγοντα ενός νοσοκομείου. Αν το προφυλακτικό παραμείνει μέσα σου για περισσότερο από μερικές ώρες, μπορεί να αρχίσουν να αναπτύσσονται βακτήρια, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη. Πράγμα που δεν θες.
Κολλήματα
Ο εγκλωβισμός πέους συμβαίνει όταν οι μυς του κόλπου της γυναίκας συστέλλονται (σφίγγουν) υπερβολικά γύρω από το πέος, καθιστώντας αδύνατο για τον άνδρα να το βγάλει έξω από τον κόλπο. Έτσι το ζευγάρι μένει “κολλημένο”.
Ευτυχώς, ο εγκλωβισμός πέους διαρκεί μόνο μερικά δευτερόλεπτα τις περισσότερες φορές. Όταν τελειώνει ο οργασμός της γυναίκας, οι συσπάσεις που έχουν προκαλέσει το πρόβλημα σταματούν και ο άντρας μπορεί να αποσυρθεί. Επίσης, μετά την εκσπερμάτιση του άντρα, το αίμα υποχωρεί από το πέος, εκείνο χάνει την στύση του και η αποκόλληση είναι και πάλι εύκολη.
Πεσίματα, παραπατήματα, γλιστρήματα
Καλό το κρεβάτι και άνετο το στρώμα, αλλά τόσες γωνίτσες έχει το σπίτι. Δεν θα κάνεις και κάπου αλλού σεξ; Θα κάνεις. Ε, εκεί είναι αρκετά πιθανό, μια στάση τριπλό τόλουπ με διπλό άξελ να οδηγήσει σε τραυματισμό. Η γυμναστική μπορεί να αυξήσει τη μυϊκή δύναμη, την αντοχή και τον συγχρονισμό σου στο σεξ. Επίσης μην υποτιμάς τη χρήση των μαξιλαριών στο σπίτι. Δεν είναι μόνο για διακόσμηση.
Αν τώρα μιλάμε για σεξ στο μπάνιο, φρόντισε να μην υπάρχουν πολλές σαπουνάδες ή λιπαρές ουσίες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο γλιστρήματος.
Ατυχήματα στο σεξ – Κάταγμα πέους
Ζόρικο. Το κάταγμα πέους, μπορεί να προκληθεί λόγω βιασύνης, κακής στάσης, κακής λίπανσης ή βίαιου σεξ. Εκδηλώνεται με οξύ έντονο πόνο και μικρό ή μεγάλο αιμάτωμα, ενώ μερικές φορές μπορεί να συνοδεύεται με αιματουρία.
Πολύ συχνά είναι επιβεβλημένη η άμεση χειρουργική αντιμετώπιση, εντός το πολύ οκτώ ωρών, για να προληφθούν μόνιμα προβλήματα στύσης.
Ρήξη χαλινού
Είναι ίσως το πιο συχνό συμβάν στους νέους άνδρες, κυρίως στους έφηβους. Αφορά τη ρήξη ενός τμήματος του δέρματος που ενώνεται με τη βάλανο, το γνωστό σε όλους μας πετσάκι. Αν συμβεί στο σύντροφο σου κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείς, γιατί δεν είναι μια ιδιαίτερα σοβαρή βλάβη. Ωστόσο πρέπει να επισκεφτείτε τον ουρολόγο, ώστε να γίνει συρραφή. Ναι, συρραφή.
Σεξουαλικώς μεταδιδώμενα νοσήματα
Ατύχημα δεν τα λες. Είναι, ωστόσο, το συχνότερο και πιθανότερο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε σεξουαλικά ενεργός άνθρωπος, ανεξάρτητα από τη σεξουαλική συμπεριφορά του. Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, άλλα πιο σοβαρά, άλλα λιγότερο, όλα χρήζουν άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης.
- Ηπατίτιδα B και C
- Έρπης γεννητικών οργάνων
- Νόσος των ανθρώπινων κονδυλωμάτων (HPV)
- Γονόρροια- Βλεννόρροια
- Χλαμύδια
- Μυκόπλασμα
- Σύφιλη
- Μονιλίαση – Μύκητες
- Φθειρίαση-Ψείρες του εφηβαίου
- Σύνδρομο Ανοσοποιητικής Ανεπάρκειας (AIDS)
Ο τρόπος για να τα αντιμετωπίσεις; Φοράς πάντα προφυλακτικό σε κάθε σεξουαλική σου επαφή. Σε αρκετές περιπτώσεις, τα ΣΜΝ μένουν αδιάγνωστα επειδή συνοδεύονται από ελάχιστα, ήπια ή και καθόλου συμπτώματα. Έτσι, είναι ιδιαίτερα σημαντική η πρόληψη, μέσω του τακτικού ελέγχου.