ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν πίνεις νερό με λεμόνι κάθε μέρα

Pexels

Πολλοί είναι εκείνοι που ορκίζονται στις ευεργετικές ιδιότητες που μπορεί να έχει η καθημερινή κατανάλωση νερού με λεμόνι, στην υγεία, την ομορφιά, το σωματικό βάρος και στη γενική ευεξία.

Τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα σου όταν πίνεις νερό με λεμόνι κάθε μέρα;

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν πίνεις νερό με λεμόνι κάθε μέρα

Το να ξεκινάς τη μέρα σου πίνοντας νερό με λεμόνι, είναι μια ιεροτελεστία που συνοδεύεται από υψηλές υποσχέσεις. Για άλλους λειτουργεί ως ιδανική λύση για απώλεια βάρους, ενώ άλλοι το χρησιμοποιούν ως φυσικό ενισχυτικό για λαμπερή επιδερμίδα. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια δημοφιλή τάση, που κερδίζει διαχρονικά τους δικούς της πιστούς οπαδούς.

Πρόκειται επίσης αναμφισβήτητα, για ένα δροσιστικό ποτό. Όμως η κατανάλωσή του, συνδέεται κυρίως με την αλκαλική δίαιτα, σύμφωνα με την οποία η κατανάλωση αλκαλοποιητικών τροφών μπορεί να εξισορροπήσει τα επίπεδα του pH μας, αποτρέποντας σειρά ασθενειών. Παρόλο που ο χυμός λεμονιού έχει φυσικά χαμηλό pH και θεωρείται όξινος πριν καταναλωθεί, στην πραγματικότητα είναι αλκαλικός μετά την κατανάλωση του. Οι αλκαλικές τροφές δεν περιορίζονται στο νερό με λεμόνι και περιλαμβάνουν άλλα φρούτα, λαχανικά και όσπρια.

Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις αν το να ξεκινάς τη μέρα σου με νερό και λεμόνι, είναι απλώς μια τάση ή πράγματι σου χαρίζει πραγματικά οφέλη.

Νερό με λεμόνι για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα

Εάν ψάχνεις έναν εύκολο τρόπο για να πάρεις την απαραίτητη δόση βιταμίνης C, μέσα στην ημερά σου, το συγκεκριμένο ρόφημα, είναι μια καλή και εύκολη επιλογή. Ο χυμός ενός λεμονιού περιέχει 18 mg βιταμίνης C. Oι ενήλικες χρειάζονται μεταξύ 75 και 130 mg, βιταμίνης C ανάλογα με το φύλο και το στάδιο της ζωής τους. Το ξεκίνημα της ημέρας με μια ώθηση βιταμίνης C από χυμό λεμονιού, βοηθά στην ανοσολογική άμυνα του οργανισμού. Ενώ ένα φλιτζάνι νερό με λεμόνι πιθανότατα δεν θα καλύψει το 100% των ημερήσιων αναγκών σου, δίνει, ωστόσο, την κατάλληλη εκκίνηση στον οργανισμό σου.

Μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης

Τα λεμόνια είναι φυσικά όξινα με pH μεταξύ 2 και 3. Αυτά είναι άσχημα νέα για όσους ταλαιπωρούνται  από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Οι όξινες τροφές προκαλούν καούρα και μπορούν να ερεθίσουν περαιτέρω το κάψιμο ή την όξινη γεύση στο λαιμό.

Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης πέτρας στα νεφρά

Το κιτρικό άλας που βρίσκεται στα λεμόνια, συνδέεται με το ασβέστιο και βοηθά στην παρεμπόδιση του σχηματισμού πέτρας στα νεφρά. Τα εσπεριδοειδή και οι χυμοί τους, είναι μια γνωστή φυσική πηγή κιτρικών αλάτων. Από όλους τους χυμούς εσπεριδοειδών, ο χυμός λεμονιού φαίνεται να έχει την υψηλότερη συγκέντρωση αυτού του άλατος που εμποδίζει τις πέτρες στα νεφρά. Μελέτες υποδεικνύουν ότι όσοι κινδυνεύουν να αναπτύξουν πέτρες στα νεφρά και καταναλώνουν χυμό λεμονιού, παρουσιάζουν σταθερά μειωμένο ποσοστό πέτρας στα νεφρά σε σύγκριση με εκείνους που δεν καταναλώνουν χυμό λεμονιού.

Μπορεί να σε κρατήσει ενυδατωμένη

Τα άτομα που αντιμετωπίζουν αφυδάτωση, μπορεί να εμφανίσουν μια σειρά από δυσάρεστα συμπτώματα, από δυσκοιλιότητα, μέχρι ζαλάδες. Η κατανάλωση νερού με λεμόνι εισάγει υγρά στον οργανισμό σου, ένα από τους καλύτερους τρόπους για την καταπολέμηση της αφυδάτωσης. Εάν προσθέσεις χυμό λεμονιού στο νερό σου, απλώς και μόνο επειδή απολαμβάνεις τη γεύση του και ως αποτέλεσμα πίνεις ακόμα περισσότερα υγρά, τότε οπωσδήποτε μείνε πιστή στη συνήθειά σου.

Μπορεί να προκαλέσει διάβρωση των δοντιών

Οποιοδήποτε όξινο ρόφημα, όπως το νερό με χυμό λεμονιού θα φθείρει το σμάλτο των δοντιών με την πάροδο του χρόνου. Όταν διαβρώνεται αργά το σμάλτο – το εξωτερικό στρώμα των δοντιών- μπορεί να γίνουν πιο ευαίσθητα στην τερηδόνα.

Μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας

Οι χυμοί εσπεριδοειδών, όπως ο χυμός λεμονιού, περιέχουν φυσικά ένα μοναδικό φλαβονοειδές, που ονομάζεται εσπεριδίνη. Η σταθερή πρόσληψη εσπεριδίνης έχει συνδεθεί με βελτιωμένη, συστολική αρτηριακή πίεση σε άτομα που θεωρούνται ήπια υπερτασικά, συμβάλλοντας έτσι στην καρδιαγγειακή υγεία.

Exit mobile version