#ΤΟΖΗΣΑΜΕ

Ζήσαμε την «Εμπειρία Χρυσελιά/Craft edition» στο «Κέντρο της Γης»

24MEDIA

Συλλογική κουζίνα, βόλτα στη φύση, άλογα και ζωγραφική σε ένα γεμάτο απόγευμα με πρωταγωνιστή τον θησαυρό της ελληνικής γης, το ελαιόλαδο.

ΧΡΥΣΕΛΙΑ1

Παρασκευή, 5 το απόγευμα βρισκόμαστε μαζί με τον (σχεδόν) 8χρονο γιο μου στο Κέντρο της Γης, στο Πάρκο Τρίτση. Έχω έρθει κι άλλες φορές εδώ και με τα 2 μου παιδιά, αλλά ακόμα μου φαίνεται τόσο παράξενο ότι ενώ βρίσκεσαι λίγα μόλις μέτρα από κεντρικό δρόμο του αστικού ιστού, η βαβούρα σταματάει και ο χρόνος αποκτάει άλλη υπόσταση. Βρισκόμαστε εδώ, καλεσμένοι του Ελαιολάδου Χρυσελιά της εταιρείας ΚΟΡΕ για να ζήσουμε μια μοναδική βιωματική εμπειρία. Η πρόσκληση γράφει Εμπειρία Χρυσελιά / Craft Edition. Ανυπομονώ να ανακαλύψουμε, μικροί και μεγάλοι, την craft πλευρά μας!

Συλλογική κουζίνα

Η εμπειρία ξεκινάει με μαγειρική στη φύση. Χωριζόμαστε παιδιά και μεγάλοι για να προετοιμάσουμε όλοι μαζί το φαγητό που θα απολαύσουμε στο τέλος της εκδήλωσης. Κάτω από τα δέντρα, σε τραπέζια πικ νικ, υπό τον ήχο των πουλιών, ξεκινάμε να κόβουμε λαχανικά. Ο σεφ, Κυριάκος Μελάς, από το Kids Cooking Club ήταν εκεί για να δίνει tips μαγειρικής στους μεγάλους και να αναδεικνύει το ταλέντο των μικρών στην παρασκευή (νοστιμότατων) μπρουσκετών με φέτα, ντομάτα και ελαιόλαδο Χρυσελιά.

Όταν γεμίσαμε μια λεκάνη ολυμπιακών διαστάσεων με πολύχρωμα λαχανικά κατευθείαν από το μποστάνι, είχαμε μπει πια για τα καλά στην έννοια της συλλογικής κουζίνας. Spoiler alert: Το γεύμα που απολαύσαμε όλοι μαζί στο τέλος της μέρας ήταν πιο νόστιμο από ότι περιμέναμε, ακριβώς επειδή είχε δημιουργηθεί συλλογικά.

Ξενάγηση στα κτήματα του Πύργου Βασιλίσσης

Βγάζουμε τις ποδιές μας και ξεκινάμε για μία βόλτα στη φύση, που περιλαμβάνει και ξενάγηση στους χώρους του υπέροχου κτήματος του Πύργου της Βασίλισσας Αμαλίας και του βασιλιά Όθωνα (ο οποίος αποτελεί εθνικό μνημείο της πρόσφατης ιστορίας της Ελλάδος). Με ξεναγό μας τον Βασίλειο Κουτσαβλή, περιηγούμαστε στον εξωτερικό χώρο του επιβλητικού Πύργου, κάνουμε στάση στους στάβλους με τα άλογα (βλέπουμε ένα από τα πιο ακριβά αγωνιστικά άλογα στην Ελλάδα και μαθαίνουμε ότι εδώ άφηνε τα άλογά της η Αθηνά Ωνάση), περνάμε από τον βιολογικό αμπελώνα του κτήματος και σαστίζουμε όταν πληροφορούμαστε ότι οι ελιές μπροστά μας είναι 180 ετών!

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης Κέντρο της Γης οργανώνει τέτοιες ξεναγήσεις με στόχο να γνωρίσει το κοινό τη σημασία της οικολογικής ισορροπίας. Την ώρα της ξενάγησης τα παιδιά, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, εξερευνούν τη φύση.

Το ελαιόλαδο στη διατροφή μας

Σε έναν υπέροχο χώρο έχει στηθεί ένα ξύλινο τραπέζι για τους μικρούς της παρέας, γεμάτο με μπογιές και κλαδιά ελιάς. Χρησιμοποιώντας πινέλα και δακτυλομπογιές, τα παιδιά αποτυπώνουν στο χαρτί όλα όσα κρύβει μέσα της η ελιά και το ελαιόλαδο. Κάθε παιδί φοράει στον λαιμό του το ειδικό μετάλλιο της Χρυσελιάς, που έχει κερδίσει «με το σπαθί του» για τη συμμετοχή του σε όλες αυτές τις δράσεις.

Τον λόγο παίρνει η διατροφολόγος από το Project Parenting, Σοφία Κανέλλου, η οποία μιλάει με απλά λόγια στα παιδιά για τα οφέλη του ελαιολάδου στη διατροφή μας και στη συνέχεια λύνει τις απορίες των μεγάλων. Ποιες οι διαφορές ανάμεσα στα διάφορα είδη ελαιολάδου; Μπορώ να φτιάξω γλυκά με ελαιόλαδο; Πώς συνδέεται το εντερικό μας μικροβίωμα με την κατανάλωση ελαιολάδου;

Γεμάτοι εικόνες από τη φύση και νέες γνώσεις για το ελαιόλαδο και την οικολογική ισορροπία, είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε όλοι μαζί το υπέροχο μεσογειακό γεύμα που ετοιμάσαμε όλοι συλλογικά. Φεύγουμε, νιώθοντας μια εσωτερική γαλήνη που ελπίζουμε να κρατήσει κι όταν βγούμε στον δρόμο!

Exit mobile version