BUSINESS

4 συμβουλές για να «σκίσεις» σε μία συνέντευξη για δουλειά

iStock

Σε κάθε συνέντευξη για δουλειά, φυσικά θέλεις να δώσεις το 100% του καλύτερου εαυτού σου. Αλλά το πλήθος συμβουλών που κυκλοφορούν εκεί έξω, για το πώς μπορείς να προετοιμαστείς κατάλληλα για τη δουλειά των ονείρων σου, μπορεί  να αυξήσει το άγχος και την αγωνία σου.

Για να σε βοηθήσουμε σε αυτό, σου βρήκαμε τις πιο σημαντικές συμβουλές, που πρέπει να έχεις υπόψιν σου, σε κάθε συνέντευξη για δουλειά.

Συνέχισε να διαβάζεις, για να ανακαλύψεις τα τέσσερα απόλυτα job interview όπλα.

4 συμβουλές για να «σκίσεις» σε μία συνέντευξη για δουλειά

1. Μην φοβάσαι να εκφράσεις την άποψή σου

Το να κάνεις την κατάλληλη έρευνα πριν από μία συνέντευξη για δουλειά, είναι ζωτικής σημασίας. Και αυτό δεν σημαίνει απλώς μια γρήγορη περιήγηση στον ιστότοπο της εταιρείας των ονείρων σου.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν σχετικά, πως πρέπει να καταλάβεις ποιες είναι οι επιχειρηματικές τους προκλήσεις και πού πηγαίνει ο κλάδος.

Στη συνέχεια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτές τις πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνέντευξής σου και να δείξεις το ενδιαφέρον σου για αυτή.

Η προβολή μιας μοναδικής άποψης για την εταιρεία ή τον κλάδο, μπορεί να σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις από άλλους υποψηφίους. Εκφράζοντας την άποψή σου, δείχνεις ουσιαστικά ότι είσαι διατεθειμένη να κάνεις ένα βήμα παραπάνω.

Οι επιχειρήσεις άλλωστε συχνά αναζητούν άτομα που αμφισβητούν το status quo.Τι μπορεί λοιπόν να διαφοροποιήσει την άποψή σου από τις άλλες;

2.Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά, σκέψου διπλωματικά

Καθώς προετοιμάζεσαι για τη συνέντευξή σου, σκέψου προσεκτικά τα πράγματα για τα οποία θα μιλήσεις.

Ξεκίνα με το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις. Ποια είναι τα μηνύματα που θέλετε να περάσεις στον πιθανό εργοδότη σου σχετικά με τον εαυτό σου, την αξία που μπορείς να προσθέσεις στην εταιρεία και ποιοι είναι οι στόχοι σου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, βρες τρόπους να αναφερθείς σε αυτά τα σημεία, ανεξάρτητα από το εάν ερωτηθείς για αυτά.

Αξιοποίησε την προσωπική ατζέντα σου και απάντησε στις διάφορες ερωτήσεις που θα σου γίνουν, με γνώμονα αυτή. 

3. Να είσαι αυθεντική

Μπορεί να φαίνεται κλισέ, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις μια συνέντευξη για δουλειά, είναι να «είσαι ο εαυτός σου».

Φυσικά, μερικές φορές αυτό είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει.

Ένας τομέας που πρέπει να προσέξεις είναι η δημοφιλής ερώτηση συνέντευξης «δυνατά και αδύναμα σημεία». Μια απάντηση τύπου «Η μεγαλύτερη αδυναμία μου είναι η τελειομανία μου» δεν είναι απαραίτητα η καλύτερη ιδέα.

Είναι μια αρκετά ξεπερασμένη απάντηση και η αυθεντικότητα εκτιμάται πολύ περισσότερο.

Ο καθένας μας έχει αδυναμίες, οπότε το να τις συζητάς ανοιχτά και να τις πλαισιώνεις με τα εργαλεία που χρησιμοποιείς για να τις αντιμετωπίσεις, είναι ο καλύτερος τρόπος για μια ειλικρινή απάντηση.

4. Σε μία συνέντευξη για δουλειά προσπάθησε να είσαι αντικειμενική

Μια συνέντευξη δεν πρέπει να είναι μονόπλευρη: Να θυμάσαι, ότι όσο ο πιθανός μελλοντικός σου εργοδότης έχει δικαίωμα να σου κάνει ερωτήσεις, το ίδιο ισχύει και για εσένα.

Φρόντισε λοιπόν να κρατάς πάντα μια αντικειμενική στάση, καθόλη τη διάρκεια της συνέντευξης.

Προετοιμάσου κατάλληλα για να κάνεις ερωτήσεις σχετικά με τις προσδοκίες τους, την απόδοση των άλλων στην ομάδα και ποιες ευκαιρίες ανάπτυξης μπορεί να σου προσφέρουν.

Μια μικρή προειδοποίηση: Το πώς σε αντιμετωπίζουν οι εταιρείες μέσω της διαδικασίας συνέντευξης, θα πει πολλά για το πώς μπορεί να συμπεριφέρονται και στους εργαζόμενούς τους.

Επομένως, πρόσεξε αν δεν φαίνεται να εκτιμούν εσένα ή τον χρόνο σου και κράτα τις επιλογές σου ανοιχτές.

Καλή επιτυχία!

Exit mobile version