Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: Η παραολυμπιονίκης που ανέβηκε στη σκηνή του DWTS και κέρδισε πριν τον τελικό
- 24 ΙΑΝ 2022
Μία μοναδική χορευτική παράσταση έδωσε η παραολυμπιονίκης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στη σκηνή του Dancing With The Stars. To show χορού οδεύει προς τον τελικό την ερχόμενη Παρασκευή 28 Ιανουαρίου και για τον ημιτελικό που προβλήθηκε την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, είχε κρατήσει την πιο δυνατή χορευτική του στιγμή.
Η χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια της κολύμβησης, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, υπό την καθοδήγηση της κριτή του DWTS, Μαρίνας Λαμπροπούλου χόρεψε στη σκηνή και άφησε συγκινημένους κριτές και κοινό.
«Χορέψαμε για καλό σκοπό. Δεν έχει σημασία αν οι κινήσεις ήταν τέλειες ή δεν ήταν. Το δικό μας μήνυμα είναι πως δεν υπάρχουν όρια σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε», ήταν το δυνατό μήνυμα που μοιράστηκε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, μετά την ολοκλήρωση της χορογραφίας.
«Όλοι οι άνθρωποι με αναπηρία πρέπει να αντιμετωπίζονται ισάξια και με σεβασμό. Κάνω ένα τελείως άλλο άθλημα που είναι η κολύμβηση. Θέλω ο ελληνικός λαός να δει ότι είμαστε επαγγελματίες, προσπαθούμε και κάνουμε πράγμα. Ευχαριστώ πολύ τη Μαρίνα γι’ αυτό που είδε σε μένα», συμπλήρωσε.
Η «δασκάλα» της για το DWTS επεσήμανε ότι η επιτυχία της στη χορογραφία οφείλεται «στην πειθαρχία με την οποία έχει μάθει να λειτουργεί», ενώ χαρακτήρισε τη συνεργασία τους «μάθημα ζωής» για την ίδια. «Είναι άνθρωποι οι οποίοι σπάνε, πέφτουν και η Αλεξάνδρα έσπασε ρεκόρ», σημείωσε η Μαρίνα Λαμπροπούλου.
Ο κριτής Στέφανος Δημουλάς σημείωσε πώς η στιγμή αυτή απέδειξε περίτρανα πως «ο χορός είναι για όλους». «Δημιούργησες μία συνθήκη σεβασμού και αίγλης. Η συμπερίληψη που είδαμε αυτή τη στιγμή είναι αξιομνημόνευτη. Γιατί ναι, ο χορός είναι για όλους. Αισθάνομαι πολύ μικρός για να πω οτιδήποτε άλλο. Ένα ευχαριστώ μόνο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κριτής.
Η αθλήτρια και η Μαρίνα Λαμπροπούλου χόρεψαν σύγχρονο χορό υπό τις μελωδίες του Caruso, ενώ η τελευταία ανακοίνωσε ότι ετοιμάζουν ένα project μαζί. Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και η Μαρίνα Λαμπροπούλου θα δημιουργήσουν μία ομάδα που θα ονομάζεται «Δύναμη Ψυχής» για άτομα που έχουν κινητικές δυσκολίες.
Και κάπως έτσι βρήκαμε τη νικήτρια του DWTS πριν ακόμα λάβει χώρα ο τελικός.
H Αλεξάνδρα Σταματοπούλου ζητά τα δεδουλευμένα της και τα αυτονόητα
Το μήνυμα που ήθελε να περάσει η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου από τη σκηνή του DWTS είναι ένα μήνυμα που προσπαθεί εδώ και καιρό να περάσει μέσα από τον λογαριασμό της στο TikTok όπου μιλά για τις αδικίες που έχουν υποστεί οι παραολυμπιονίκες από το κράτος και τα δικαιώματα των ΑμεΑ.
Για όλα αυτά μίλησε πρόσφατα σε συνέντευξή της για το SPORT24. H Αλεξάνδρα Σταματοπούλου βλέπεις, μπορεί να έχει κατακτήσει μετάλλια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αλλά δεν έχει λάβει καμία προβλεπόμενη οικονομική επιβράβευση από το κράτος, καθώς μία νομοθετική ρύθμιση του 2016 απαιτεί να υπάρχουν στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα για αθλητές ΑμεΑ, αθλητές από 8 διαφορετικές χώρες για να θεωρήσει την κατάκτησή τους αρκούντως σημαντική για να την επιβραβεύσει.
«Είναι η προϋπόθεση για να πληρωθούν οι αθλητές που κατέκτησαν μέχρι και την 6η θέση. Αν δεν υπάρχουν οκτώ διαφορετικές χώρες εμείς δεν παίρνουμε ούτε ένα ευρώ.», έλεγε στο SPORT24.
«Σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν οκτώ διαφορετικές χώρες. Δεν κατεβαίνουν τόσες χώρες. Το ξέρει αυτό το κράτος και το βολεύει αυτό που συμβαίνει. Συνήθως, πιστεύουν ότι τα άτομα με αναπηρία ξεκινούν την κολύμβηση ή το κάθε άθλημα για να βγουν από το σπίτι, για χόμπι, γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν στη ζωή τους. Για πολλά χρόνια και οι ίδιοι οι αθλητές δεν είχαμε καταλάβει ότι μας έχουν βάλει σε μία θέση που δεν ανήκει σε μας», πρόσθετε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου. Όπως είπε, προφανώς και υπάρχουν διακρίσεις στον τρόπο που το κράτος αντιμετωπίζει τους αρτιμελείς αθλητές και τους αθλητές ΑμεΑ.
«Στην Ελλάδα περιμένουν να φέρεις επιτυχία, χωρίς να έχεις κάποια μηνιαία στήριξη και χωρίς τελικά να παίρνεις μία οικονομική επιβράβευση, αφότου επιτύχεις. Αλλά πες μου, τι κίνητρο να έχω εγώ; Βγήκε ο Θοδωρής Ιακωβίδης και είπε ότι αγωνίζεται με 50 ευρώ, πίστεψε με κι εμείς με 50 ευρώ αγωνιζόμαστε.
Η Ομοσπονδία καλύπτει 1.000 ευρώ τον χρόνο. Το μαγιό μόνο έχει 400 ευρώ. Από εκεί και πέρα είναι οι βιταμίνες, που τελικά δεν παίρνω γιατί δεν μπορώ να τις υποστηρίξω οικονομικά, ο προπονητής, ο συνοδός, οι φυσιοθεραπείες που τις υποστηρίζει ο χορηγός μου. Στην πραγματικότητα η Ομοσπονδία καλύπτει ένα 10%. Δεν αντιμετωπιζόμαστε ως επαγγελματίες αθλητές», πρόσθετε η παραολυμπιονίκης.
«Όλοι οι άνθρωποι με αναπηρία πρέπει να αντιμετωπίζονται ισάξια και με σεβασμό», είπε από τη σκηνή του DWTS. Κι ήρθε η ώρα να εισακουστεί.