FEMALE TALK

Η Nicole Kidman ήθελε πάντα να είναι 1,58 με καμπύλες. Το bullying για το ύψος και το σώμα της

Jordan Strauss/ Invision/AP Images

Εμβληματικοί σχεδιαστές, super models και A-listers ηθοποιοί: 6 επεισόδια γεμάτα μόδα για τη δεκαετία που, σύμφωνα με την αμερικανική Vogue «όλα άλλαξαν», περιλαμβάνονται στη νέα μίνι σειρά ντοκιμαντέρ In Vogue: The 90s, που επιχειρεί να κάνει μια ανασκόπηση εκείνης της δεκαετίας που έβαλε σε νέα τροχιά τον κόσμο της μόδας. Το ντοκιμαντέρ εξετάζει, μεταξύ άλλων, την τάση “heroin chic” που αφορούσε τον σωματότυπο των μοντέλων που μεσουράνησαν τότε και εξετάζει τη διαρκή επιρροή της στη διαμόρφωση των μετέπειτα προτύπων ομορφιάς.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που πλαισιώνουν τη μίνι σειρά και ήταν πρωταγωνιστές της εποχής εκείνης (διάσημα μοντέλα, εμβληματικοί σχεδιαστές, γνωστοί και γνωστές ηθοποιοί), είναι και η Nicole Kidman. Η star του Hollywood μίλησε για τη μάχη που έδωσε με την εικόνα του σώματός της και το bullying που δεχόταν ως έφηβη, στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής της πορείας.

Η Nicole Kidman ήθελε πάντα να είναι 1,58 με καμπύλες, μέχρι που η «εντελώς κοκαλιάρα» έγινε της μόδας

Η ηθοποιός που έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες υπερπαραγωγές, έχει κερδίσει Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα, Emmy και BAFTA παραδέχθηκε ότι ξεκίνησε να νιώθει αυτοπεποίθηση μόνο όταν ο κόσμος της υψηλής μόδας της άνοιξε την πόρτα και την έκανε ουσιαστικά VIP μέλος της. Η υπόθεση “bullying” ήταν από εκεί και έπειτα ένα κακό όνειρο που ανήκε στο παρελθόν της.

«Ήμουν ένα κοκκινομάλλικο, ανοιχτόχρωμο κορίτσι που ήταν σχεδόν 1,80 μ. στην ηλικία των 14 ετών. Με πείραζαν και δεν ήταν ωραίο», ανέφερε στην αρχή. Όλα άλλαξαν όταν ξεκίνησε να λαμβάνει προσκλήσεις για τα κόκκινα χαλιά του Hollywood.

Ξαφνικά, η Nicole Kidman έγινε μούσα πολλών σχεδιαστών μόδας που εκλιπαρούσαν να τη δουν με τις δημιουργίες του στο κόκκινο χαλί και στις πρεμιέρες των ταινιών της. «Το πιστεύετε; Όλη μου τη ζωή ήθελα να είμαι 1,58 με καμπύλες και ξαφνικά, το να είμαι 1,80 και εντελώς κοκαλιάρα και με στήθος πλάκα ήταν γι’ αυτούς το ιδανικό: “Τέλεια, μπορούμε να σε ντύσουμε”. Κάθε φορά που μου δινόταν πρόσβαση σε όλο αυτόν τον κόσμο, αισθανόμουν σαν ένα μικρό κορίτσι που του δόθηκε η ευκαιρία να μπει σε αυτό το είδος φανταστικού κόσμου», πρόσθεσε.

Το ντοκιμαντέρ έρχεται να υπογραμμίσει την αλλαγή των αντιλήψεων γύρω από το γυναικείο σώμα και τη μόδα, με την παραδοσιακή έννοια του “ιδανικού” να αναθεωρείται και σε πολλές περιπτώσεις να κατακρίνεναι και να απορρίπτεται.

Τα αυστηρά και παρωχημένα πρότυπα ομορφιάς και οι «ιδανικές» αναλογίες δίνουν τη θέση τους στην συμπερίληψη και την αποδοχή όλων των σωματότυπων. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα μπόλικος δρόμος μπροστά μας.