Οι γυναίκες που κατήγγειλαν τον ιερέα στο Αγρίνιο μιλούν αποκλειστικά στο LadyLike: «Στο κοινόβιο αυτό υπήρχαν 8 ανήλικα παιδιά»
- 26 ΙΟΥΝ 2021
Έχουν περάσει 5 μήνες ακριβώς από τότε που η 27χρονη κοπέλα δημοσιοποίησε μέσω του LadyLike την ιστορία σεξουαλικής της κακοποίησής της από τον ιερέα στο Αγρίνιο από τα 12 της και μετά. Τον ίδιο ιερέα, ο οποίος σήμερα βρίσκεται υπό κράτηση κατηγορούμενος για τον βιασμό της ανήλικης αδερφής της, η οποία σήμερα είναι 22 ετών, και για παιδική πορνογραφία- αφού στις οικίες του βρέθηκε σχετικό υλικό. Παράλληλα ο ιερέας έχει δεχθεί μήνυση και για την σεξουαλική παρενόχληση της 27χρονης, όπως χαρακτηριστικά είχε περιγράψει και η ίδια στη μαρτυρία της στο LadyLike. Η δική της θαρραλέα στάση και πρωτοβουλία, οδήγησε την υπόθεση στη δικαιοσύνη. Σήμερα οι δύο αδελφές, επιλέγουν να μιλήσουνκαι πάλι αποκλειστικά σε εμάς. Μεταξύ άλλων, κάνουν αποκαλύψεις για τα όσα έζησαν στο εφιαλτικό κοινόβιο του ιερέα ως παιδιά. Παράλληλα, απευθύνουν έκκληση και στα υπόλοιπα θύματα να μιλήσουν.
Η δήλωση της 22χρονης που κατήγγειλε τον ιερέα στο Αγρίνιο για βιασμό
«Όταν γνωρίζεις την αλήθεια τότε ξέρεις οτι έχεις το δίκιο με το μέρος σου και δεν έχεις τίποτα και κανέναν να φοβηθείς, πόσο μάλλον όταν το κακούργημα που σου διαπράχθηκε ήταν σε ηλικία 14 ετών. Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να μεγαλώνει σε ένα αρρωστημένο περιβάλλον κάτω από την ολική επίβλεψη του ιερέα.
Μας χειραγωγούσε πλήρως καθώς μάς επέβαλε την υπακοή προς το πρόσωπό του με αποτέλεσμα όλα αυτά να συμβάλλουν στο να τραυματίσει ανεπανόρθωτα την παιδική μου αγνότητα.
Ποιος έχει την ευθύνη για εμένα και για όλα τα ανήλικα παιδιά. Γιατί βιάζονται καθημερινά γυναίκες;
Την απάντηση δεν την γνωρίζω.
Βρίσκομαι όμως στην ηλικία των 22 ετών όπου με θάρρος και τόλμη καλούμαι να παλέψω για να λυτρωθώ από τον βιασμό μου και να ηρεμήσει η ψυχή μου από τον πόνο που κουβαλάω από μικρό παιδί.
Σήμερα 2 κορίτσια, εγώ στα 22 και η αδερφή μου στα 27 ξεκινάμε έναν μεγάλο αγώνα για να βρούμε λίγο φως στο σκοτάδι μας, να έρθει η χαρά στη ζωή μας.
Όμως ποια κοπέλα σε αυτή την ηλικία θα επιθυμούσε να βγει φήμη ότι κακοποιήθηκε από έναν ιερέα; Καμία νομίζω.
Ωστόσο, λυπάμαι πολύ για την τοποθέτηση της εκκλησίας, καθώς 1 χρόνο πριν αναφέρθηκα στο γεγονός και η απάντηση ήταν να σιωπήσω δεν το δέχτηκα, καθώς ειμαι διατεθειμένη τόσο να βοηθήσω τον εαυτό μου όσο κι άλλα τόσα και τόσα παιδιά και γυναίκες που υποφέρουν.
Πιστεύω στον Θεό, στη δικαιοσύνη, στη φωνή του λαού και ελπίζω πως μια μέρα η κοινωνία μας θα «καθαρίσει» απ’ όλα αυτά τα διεστραμμένα μυαλά που μας γκρεμίζουν τα όνειρα και αφήνουν μόνιμες πληγές στις καρδιές μας.
Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την κοινωνία που είναι δίπλα μας, μα πάνω απ’ όλα ευχαριστώ τις δυνατές γυναίκες, είτε μίλησαν, είτε όχι, γιατί δεν βρήκαν το κουράγιο να το μοιραστούν. Η δύναμή μας είναι η αλήθεια μας και το υπόσχομαι πως μια μερα αυτός ο κόσμος θα γίνει καλύτερος αρκεί όλοι να βάλουμε το λιθαράκι μας.
Τίποτα δεν μένει κρυφό, η αλήθεια πάντα φανερώνεται!»
Η δήλωση της 27χρονης που κατήγγειλε τον ιερέα στο Αγρίνιο για σεξουαλική παρενόχληση κατά συρροή
«Στο κοινόβιο αυτό υπήρχαν 8 ανήλικα παιδιά, 6 κορίτσια και 2 αγόρια, 3 μητέρες και ένας «πατέρας», ο ιερέας.
Μεγαλώσαμε μέσα σε ένα κοινόβιο, που δημιούργησε αυτός ο οποίος ήθελε να λέγεται «ιερέας» και που σκόπιμα μάς ζητούσε να τον αποκαλούμε «πατερούλη», δημιουργώντας υποτίθεται ένα προστατευμένο για εμάς οικογενειακό περιβάλλον, ενώ στην πράξη αυτό του έδινε το ελεύθερο και τη δυνατότητα να μας εκμεταλλεύεται και να προσβάλλει τη γενετήσια αξιοπρέπειά μας.
Μέσα σε αυτό το νοσηρό και και αρρωστημένο περιβάλλον που εμείς μεγαλώναμε όταν του δινόταν η ευκαιρία, έφτανε μέχρι και τον βιασμό.
Το γεγονός ότι όλα αυτά τα υποστήκαμε στην παιδική κι εφηβική ηλικία σε συνδυασμό με την υποτιθέμενη ιεροσύνη του ήταν οι λόγοι που μας κρατούσαν τόσα χρόνια στο σκοτάδι. Και τώρα έχοντας ξεφύγει από αυτό το κοινόβιο βρήκαμε το θάρρος και τη δύναμη να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να μιλήσουμε για όλα αυτά που ζήσαμε.
Απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες αρχές, όχι μόνο για να αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά και για να δείξουμε ότι δεν πρέπει να σιωπούμε και να φοβόμαστε. Η σιωπή δεν είναι χρυσός, στις περιπτώσεις αυτές. Η σιωπή των θυμάτων είναι η δύναμη των θυτών.
Ο φόβος δεν ταιριάζει πια σ’ εμάς. Ας αφήσουμε τον φόβο για άλλους. Τα τέρατα που αγγίζουν και βιάζουν παιδιά πρέπει να πληρώνουν. Οι παιδεραστές δεν χωρούν στην κοινωνία, κι όταν μιλάμε για παιδιά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
Αποφασίσαμε να μιλήσουμε για τα παιδιά του χθες, του σήμερα και τα παιδιά που θα φέρουμε μια μέρα στον κόσμο.
Προσέχουμε τα παιδιά!
Πρέπει όλα τα θύματα να μιλήσουν. ΔΕΝ είναι μόνες. Ξέρουμε τι έχουν περάσει και το πόσο φοβούνται.
Ευχαριστούμε όλες κι όλους που είστε δίπλα μας.
Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και πίστη στον Θεό. Η αλήθεια θα λάμψει».