ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Το επικίνδυνο λάθος που πιθανόν κάνεις με το καρότσι του μωρού

Το infokids.gr σε συνεργασία με το LadyLike.gr σας δίνει ιδέες και λύσεις για τα σημαντικότερα θέματα στη σχέση σας με το παιδί σας, τη μητρότητα και το σπίτι.

Έχετε ποτέ προσπαθήσει να προστατεύσετε το μωρό σας μέσα στο καρότσι από τις ακτίνες του ηλίου, καλύπτοντας το με ένα σεντονάκι; Όπως αποδεικνύεται, προσπαθώντας να κρατήσετε το μωράκι σας στη σκιά, στην πραγματικότητα του κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό.

Σύμφωνα με τους ερευνητές στη Σουηδία, το να καλύπτετε το καρότσι από την κορυφή του ακόμα και με ένα λεπτό ύφασμα, θα μπορούσε να αυξήσει τη θερμότητα στο εσωτερικό του, μειώνοντας την κυκλοφορία του αέρα και βάζοντας τα παιδιά σε κίνδυνο θερμοπληξίας, ακόμα και Σύνδρομο Βρεφικού Αιφνίδιου Θανάτου, καθώς η θερμοκρασία στο σώμα τους μπορεί να φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα.

Επομένως, πώς μπορείτε να εμποδίσετε αποτελεσματικά τον ήλιο, διατηρώντας παράλληλα το μωρό σας ασφαλές;

Ο Christian Nechyba, παιδίατρος στο νοσοκομείο Carolina Kids Pediatrics στη Βόρεια Καρολίνα, αναφέρει ότι όλα ξεκινούν από την επιλογή του σωστού παιδικού καροτσιού, ένα σε ανοιχτή απόχρωση για παράδειγμα. “Αποφεύγετε την υπερβολική απορρόφηση των κραδασμών που μπορεί να εμποδίσει το δέρμα τους να αναπνέει κανονικά”, προσθέτει ο Dr. Nechyba.

Άλλες συμβουλές περιλαμβάνουν την επιλογή ενός μοντέλου με μεγάλο θόλο και αφαιρούμενα πίσω καλύμματα, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε έναν μικρό ανεμιστήρα που κουμπώνει πάνω στις χειρολαβές του καροτσιού, καθώς και να ελέγχετε τακτικά το μωρό σας για αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Τα προειδοποιητικά σημάδια περιλαμβάνουν υπερβολική δίψα, εφίδρωση, κούραση ή αδυναμία, γρήγορη αναπνοή και δέρμα που είναι κόκκινο και ζεστό στην αφή. Αν υποπτεύεστε ότι το μωρό σας πάσχει από θερμοπληξία, ο Dr. Nechyba συμβουλεύει να επιστρέψετε σε εσωτερικούς χώρους με κλιματισμό και να του προσφέρετε πολλά υγρά. Αν τα συμπτώματα επιμένουν, καλέστε τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα στο infokids.gr:

Εγκυμοσύνη: Γιατί δεν κάνει καλό η ακινησία;
10 κανόνες για καλύτερη εγκυμοσύνη από τον Δρ. Ναούμ
Exit mobile version